AddToAny

Digitalisering: - Må ikke bare sette strøm på papir

Digitalisering: - Må ikke bare sette strøm på papir
Digitalisering. Sensoren måtte selv skrive ut 10 oppgaver på hver seg 200 sider. I tillegg til at sikker levering ikke fungerte. Digitaliserer vi noen ganger for digitaliseringens skyld, spør høgskolelektoren. Tips oss!
Kjenner du til eksempler på dårlig digitalisering? Klikkher

Arne Henriksen er høgskolelektor påInstitutt for maskin, elektronikk og kjemi på Høgskolen i Oslo og Akershus(HiOA).

Han poengterer overfor Khrono det er mange prosesser som kan og bør digitaliseres, men han mener samtidig at det er viktig at man ikke digitaliserer alt for å vise fram at man har digitalisert, men virkelig vurderer hver oppgave med tanke på hvorfor denne oppgaven eller prosessenskal digitaliseres og ser på hva man vinner med å gjøredet.

Nå nylig har han opplevd noe som endte med en kommentar på khrono.no, den ble lagt ut på et innlegg der prorektor Nina Waaler og digital direktør Asbjørn Seim på HiOA fortalte om veien fram mot å bli et digitaltuniversitet.

Setter strøm påpapir?

Henriksenskriver:

Jeg er sensor for ni Bachelorprosjekter på maskiningeniørutdanningen i år. Innleveringsfrist var sist onsdag. Torsdag erfarte jeg at 8 av 9 innleveringer var korrumperte, dvs at halve innleveringen var ulesbare, digitalt. I løpet av fredagen greide jeg å få tilsendt de resterende 8 prosjektoppgavene fra eksamenskontoret. Jeg skrev selv ut oppgavene for å kunne gjøre en kvalifisert gjennomgang. Hver oppgave er på rund 200 sider, skriver Henriksen, ogspør:

Hvor ligger besparelsene og hvem i all verden har kvalitetssikret dettesystemet?

Men det er ikke bare det at han er i en situasjon at han i tillegg til å sensurere faktisk selv må foreta de nødvendige utskriftene. Utfordringen ligger også på et sikkerhetsplan. Henriksenfortsetter:

8 av disse 9 oppgavene er unntatt offentlighet, fordi oppdragsgiver vil sikre seg, eller patentere. Sensorene har undertegnet taushetserklæring. Det har så vidt jeg vet ikke eksamenskontoret, som tilsynelatende har tilgang til besvarelsene? Hvem har kvalitetssikret dette, spørHenriksen.

- Hartaushetsplikt

Asbjørn Seim som er direktør for digitalisering og infrastruktur på HiOA beroliger Henriksen med at medarbeidere ved eksamenskontoret hartaushetsplikt.

Les mer

Flere saker fra Khrono

Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU vil ha studentene tilbake til campus. Fra høsten skal undervisningen bare være fysisk.
Khrono 27.05.2022
Med snart 40 års erfaring fra næringsliv og forskning har jeg tre råd jeg ønsker å dele med den nye styrelederen i Norges forskningsråd.
Khrono 27.05.2022
Forskerpriser flest går til menn. Og kjønnsgapet er størst når prisen har navn etter en mann, ifølge analyse.
Khrono 27.05.2022
Det er skremmende at Kristian Gundersen som professor ved UiO offentlig forsvarer Jordan Peterson og argumenterer for at Peterson verken driver med hatprat eller hets, mener biologistudent Embla Imset.
Khrono 27.05.2022
- Situasjonen er krevende nå, men vi jobber veldig hardt og vi rykker stadig fremover på de nødvendige avklaringene, slik at denne situasjonen skal bli minst mulig belastende for forskningsmiljøene, sier Mari Sundli Tveit.
Khrono 27.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt