AddToAny

Dette betyr Støre-regjeringen for deg som boligeier

Hurdalsplattformen slår fast at flere skal kunne eie egen bolig, eiendomsskatten skal fryses på dagens satser og bankkonkurransen skal økes. Se hvordan bolighverdagen din påvirkes av en ny regjering.
Kristin Gyldenskog, Linda Ørstavik Öberg og Carsten Pihl.

Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) presenterte den nye regjeringserklæringen onsdag 13. oktober. Bolig er omtalt flere steder i Hurdalsplattformen, og eierskap til bolig er viktig for den nye regjeringen.

- Vi er veldig fornøyde med at den nye regjeringen i sin politiske plattform slår fast at «Vi vil at flere skal få mulighet til å eie egen bolig», sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne og fortsetter:

- Dette var vårt viktigste innspill til regjeringsforhandlingene og vi er veldig glade for at regjeringen slår fast at eierskap til egen bolig er viktig, sier Meyer.

Helhetlig boligpolitikk

Gledelig er det også at regjeringen ønsker å legge frem en stortingsmelding om helhetlig boligpolitikk.

- Dette var også et av våre hovedinnspill til regjeringen. Det er viktig at boligpolitikken sees på helhetlig, både med tanke på boligbygging, -priser og ikke minst kostnadene ved å bo.

- Gledelig er det også at elavgiften blir kuttet, men vi savner fokus på energieffektivisering som er et godt konfliktfritt alternativ til mange kontroversielle vann- og vindkraftprosjekter. Hvis vi skal utløse potensialet i energieffektivisering i bygg, må man styrke støtteordningene for viktige Enøk-tiltak i husholdningene, sier generalsekret

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Lånene kan være fordelaktige for boligeiere som har- eller oppnår energivennlige boliger, og er ment for deg som er spesielt opptatt av miljø og bærekraft. Vi har sjekket de 57 produktene.
Hus & Bolig 24.11.2021
Ved å reforhandle avtaler og sørge for god økonomistyring kan styret i et sameie eller borettslag skaffe seg større økonomisk handlingsrom. Dermed er det mer penger til investeringer uten å heve husleien.
Hus & Bolig 24.11.2021
En pipehatt blir nesten som en slags sydvest til pipa. Den beskytter den mot vær og vind. I tillegg kan den gi bedre trekk når du fyrer.
Hus & Bolig 23.11.2021
Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje.
Hus & Bolig 22.11.2021
Har du tilgang på flere boliger? Da bør du sette deg inn i reglene for bosted og folkeregistrert adresse.
Hus & Bolig 19.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt