AddToAny

- Det haster med å få varmere klær på jobb

- Hjemmetjenesten har høyest sykefravær i bydelen. Vi fryser på jobb og krever arbeidstøy og -sko som er tilpasset vinteren, sier Amina Ibrahim, hjemmesykepleier i Oslo.
Amina Ibrahim føler at jobben hun gjør som hjemmesykepleier er usynlig for politikerne og arbeidsgiverne i kommunen. Hun jobber i hjemmetjenesten i bydel Vestre Aker i Oslo.

- Kommunen har ikke forståelse for hva vi gjennomgår når vi er på jobb, og nedprioriterer hjemmetjenesten med tanke på arbeidstøy, -sko og -biler, sier hun og fortsetter:

- Politikerne som vedtar budsjettene sammenlikner oss med sykepleiere på sykehjem og sykehus og tenker ikke på at vi er mye ute i all slags vær. Vi går, sykler og kjører til brukerne. Og når vi går, er det gjerne ti minutter mellom hver.

Fryser

Om vinteren fryser de. Alt de har fått av arbeidstøy fra kommunen er de blå kortermede bomullsskjortene og -buksene.

- Folk blir forkjøla og syke. Hjemmetjenesten har høyest sykefravær i bydelen. Folk bruker sine private vintersko og vinterjakker både på jobb og når vi har fri. Det er ikke så bra med tanke på smitte, sier hun.

Før fikk de en klesgodtgjørelse fra kommunen, men etter at det tynne arbeidstøyet kom, forsvant godtgjørelsen fra lønnsslippen, ifølge Ibrahim.

- Vi ønsker oss varmt tøy til å bruke om vinteren: ytterjakke, ullundertøy og sko til både sommer og vinter. Det får jo kommunens mannsdominerte yrker som jobber delvis ute. Hvorfor skal det ikke gjelde kvinnedominerte yrker, spør Ibrahim.

Biltrøbbel

Når de kjører, har de ti biler å velge mellom ved kontoret på Hovseter. Alle

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykehuset i Vestfold har lykkes med å friste sykepleierstudenter med seks timers lønn for fire timers vakter.
Sykepleien 29.03.2023
Det er ikke for moro skyld at helsepersonell skriker av full hals. Det er fordi vi frykter for helsetjenesten, fremtiden vår og - ikke minst - for pasientene våre.
Sykepleien 28.03.2023
18 av 31 pasienter fikk ikke forsvarlig helsehjelp etter deltakelse i kreftstudien Norwait, skriver statsforvalteren i Vestland.
Sykepleien 28.03.2023
Mange flere kvinner unngår nå plager med vannlating og tarmtømming etter fødselen, enn for 20 år siden.
Sykepleien 28.03.2023
Byrådet i Oslo varsler at de skal rydde opp i kommunens helsehus. Mer penger til støttepersonell og en stor omorganisering til 60 millioner kroner er planen.
Sykepleien 28.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt