AddToAny

- Det er på høy tid med nasjonal sjefsykepleier og nasjonal sjefjordmor

Med nasjonal sjefsykepleier og nasjonal sjefjordmor får vi sterke og mektige sykepleiestemmer som vil blir hørt.
Forfatteren er fast spaltist for Sykepleien. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdning.

Sykepleiere utgjør den desidert største helsepersonellgruppen, og de har en helt sentral rolle i å yte helsehjelp i hele helsetjenesten. Verden over er det mange land som har etablert en koordinerende enhet for sykepleietjenesten - en enhet som har ansvar for å følge opp og koordinere landets sykepleietjeneste og sørge for at arbeidet er helhetlig. Norge har hittil ingen nasjonal sjefsykepleier.

Vi var derfor mange som jublet da den forrige helseministeren, Bent Høie (H), ba Helsedirektoratet om å formalisere, ikke bare en nasjonal sjefsykepleierstilling, men også en nasjonal sjefjordmorstilling. Spørsmålet nå er hvor langt den nye regjeringen har kommet med å følge opp dette.

Mange oppgaver å ta tak i

De fleste land har fast nasjonal sjefsykepleier og sjefjordmor, mens i Norge er det ulike medarbeidere i Helsedirektoratet som til nå har ivaretatt deler av disse funksjonene. Da Helse- og omsorg

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Stigmatiseringen av personer med rusutfordringer må ta slutt. Det må være plass til alle typer mennesker i et nabolag. Det kalles mangfold og er bra for oss, skriver innleggsforfatteren.
Sykepleien 07.08.2022
Mannen som er siktet for dobbeltdrapet på Otta, var innlagt på en nå nedlagt psykiatrisk avdeling i bygda, bekrefter hans forsvarer.
Sykepleien 06.08.2022
- Pasienter og pårørende, brukere av dagens helsetjenester, er en uutnyttet ressurs. Vi ønsker å bidra til at helsetjenesten på best mulig måte kan møte dagens og fremtidens helseutfordringer, skriver innleggsforfatterne.
Sykepleien 06.08.2022
Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler at Helse- og omsorgsdepartementet klassifiserer apekopper som en allmennfarlig smittsom sykdom.
Sykepleien 05.08.2022
Bedre helsetilbud har ført til at den forventede levealderen i Afrika økte med ti år mellom 2000 og 2019, ifølge Verdens helseorganisasjon.
Sykepleien 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt