AddToAny

Det er bedre at studentene drikker på campus enn ute på byen, mener UiO-rektor

Det er bedre at studentene drikker på campus enn ute på byen, mener UiO-rektor
Universitetet i Oslo lar fadderarrangementer med alkoholservering gå som planlagt på campus, mens ved OsloMet og BI er flere avlyst.
Universitetet i Oslo går mot strømmen blant de større utdanningsinstitusjonene i hovedstaden og arrangerer aktiviteter og fest i fadderuken som planlagt.

Alle aktivitetene er planlagt innenfor strenge smittevernregler, med en meters avstand, bordservering og forhåndsregistrering på hvem som er tilstede i lokalene ved universitetets studentpuber og - kjellere på Blindern.

Studentforeningene ved to av de andre største utdanningsinstitusjonene i Oslo, Handelshøyskolen BI og OsloMet avlyste i helga alkoholservering på alle arrangementer på campus der det er over 20 deltakere.

Bedre på campus enn på byen

- Vi mener fakultetene og fadderne har lagt opp til ansvarlige aktiviteter innenfor smittevernreglene og der vi har oversikt over hvem som deltar. Vi tror det er bedre at de er på campus og med på våre arrangementer enn at de samles i små leiligheter eller går på byen, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

- At noen fester vet vi, men vi tror det er bedre at de gjør det der det er tilrettelagt for å kunne ha godt smittevern. Oversikten vil hjelpe oss i eventuelt smittesporingsarbeid, legger han til.

Ledere ved landets universiteter og høgskoler er usikre på hva de skal gjøre med planlagte fadderarrangementer etter regjeringens pressekonferanse fredag.

Der uttrykte både helseminister Bent Høie og Line Vold i Folkhelesinstituttet sterk bekymring for s

Les mer

Flere saker fra Khrono

Norges handelshøyskole (NHH) har fått den såkalte AMBA-akkrediteringen.
Khrono 29.09.2020
Leder i Norsk studentorganisasjon, Anders Trohjell, er kritisk til Arbeiederpartiets utkast til partiprogram.
Khrono 29.09.2020
Senter for grunnforskning er ute med ny utlysning. Senter for grunnforskning (CAS) har åpnet søknadsrunden for å bli det de kaller Young CAS Fellow 2021/22. Søknadsfristen er 1. desember.
Khrono 29.09.2020
Studentleder i Tekna, Rebekka Lie, forteller at hun har kjent på ensomhet. Ved Norges arktiske studentsamskipnad opplever de en økning i henvendelser fra ensomme studenter.
Khrono 29.09.2020
Personer i Tyrkia, Kypros, England og Svolvær skal ha fått overført penger av den kjærlighetssvindlede professoren.
Khrono 29.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt