AddToAny

Det dummeste spørsmålet hun har stilt? Trine Kjus har en klar idé om hva det er

Det dummeste spørsmålet hun har stilt? Trine Kjus har en klar idé om hva det er
Romerikes Blad-journalisten tar ikke seg selv så høytidelig lenger.
I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Trine Kjus er journalist og leder for kultur/magasin i Romerikes Blad.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

- Kaffe eller te?

- Definitivt kaffe, og helst fra kaffemaskinen hjemme. Jeg lager en stor kopp som drikkes i bilen på vei til jobb.

- Hva har du på nattbordet?

- Mobiltelefonen, som også brukes som vekkerklokke. Og ørepropper. Vi har en labrador som har en tendens til å snorke høylytt. Det ligger som regel også en bok der, men ofte er jeg for trøtt til å orke å lese om kvelden.

- Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

- Jeg scroller gjennom Facebook og rb.no (Romerikes Blad) før jeg kommer meg ut av senga. Tanken på jobb begynner med en gang jeg står opp. Jeg hører på NRK Nyhetsmorgen på vei til jobb, og før jeg setter i gang arbeidsdagen har jeg vært innom Instagram og Dagbladet, VG og Aftenposten - og sladderpressen.

- Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

- Endelig har man funnet en metode for å rydde havene for plast: Innen et år er alle verdens hav rene!

- Hvor leter du etter gode saker?

- Jeg er nysgjerrig av natur og ofte dukker ideene opp når jeg snakker med folk. Sosiale medier er også en god kilde.

- Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

- Dronning Elizabeth II. Jeg er stor fan av «The Crown» og jeg har mange ganger lurt på hva hun tenker om den tv-serien.

- Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

- Jeg er ikke redd for å stille dumme spørsmål. Det er fordelen med å bli litt eldre, at man ikke tar seg selv så høytidelig lenger.

- Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

- Det er noe år siden dette skjedde, men en dag kom en engelskmann inn på kontoret mitt og fortalte at han var adoptert bort som nyfødt baby, og nå hadde hans biologiske mor tatt kontakt og var på vei til Norge. Hun skulle lande på Gardermoen samme kveld og han lurte på om jeg ville bli med når han møtte henne.

- Jeg ble med, og møtet mellom de to satt meg helt ut. Det var så sterkt, og jeg var liksom litt tom for ord. Da vi gikk ut av terminalen husker jeg at spurte på litt vaklende engelsk: «So - you've never seen her before?», hvorpå han svarte: «OMG, that was a daft question!» Og det var det jo! Antakelig det tåpeligste spørsmålet jeg noen gang har stilt noe intervjuobjekt.

- Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

- Aftenpostens avsløring av vold på sykehjem. De tok ut alle avvik på norske sykehjem og oppdaget at det utøves mye vold mellom pasienter og fra pasienter mot ansatte. En enkel metode og et overraskende funn.

- Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

- Dårlig språk og språkfeil. Det er alt for mye slurv og dårlig språk.

- Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

- Lokalt er den store utfordringen at vi sliter med å nå de unge leserne. Det er bekymringsfullt. For mediebransjen generelt tenker jeg at en stor utfordring kan bli å beholde bredden og opprettholde troverdigheten i et mediebilde som blir stadig mer fragmentert.

- Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

- NRK P3 postet en video på Facebook nylig og den måtte jeg se flere ganger; Christian Mikkelsen sliter med å forstå trønderske taxisjåfører. Hysterisk morsomt!

- Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

- Ikke lenge. Jeg er av den typen som får litt panikk hvis mobilen ikke er med, men øver stadig på å la den ligge.

- Når logger du av for kvelden?

- Jeg prøver å legge vekk mobilen etter klokka 22, men det hender nok at jeg scroller litt før jeg sovner.

Image-text:

Romerikes Blad-journalist Trine Kjus er bekymret over at lokale medier sliter med å nå de unge leserne.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Bygger opp under lesernes frykt. - Er det dette bildet brudd på VVP 4.11? Dette spørsmålet stilte jeg i en privat gruppe for fotojournalister på Facebook lørdag kveld.
Journalisten 06.04.2020
Fikk 23 års fengsel. En tidligere soldat er i Slovakia dømt til 23 års fengsel for drapet på en grave journalist og hans kjæreste. Jan Kuciak og Marina Kusnirova ble skutt og drept i sitt eget hjem i februar 2018.
Journalisten 06.04.2020
- Stor stas å kunne samle folket på denne måten. Helgens Lindmo hadde en rating på 909.000. Det utgjør en marksandel på 59 prosent, opplyser NRK. Dette er rekord for Lindmo på førstesending lineært. Nest mest sette program var 12.
Journalisten 06.04.2020
- Vi vil behandle søknadene så raskt det er forsvarlig. Før jul i fjor delte Oslo kommune ut støtte til fem lokalaviser i hovedstaden som oppfylte kriteriene til kommunens lokale pressestøtte. Alle fikk de 600.000 kroner hver.
Journalisten 06.04.2020
Dagbladets stiftelse åpner pengesekken. Dagbladets stiftelse har bevilget to millioner kroner i prosjektstøtte til Dagbladet. Pengene skal gå til dekningen av korona-krisen. Det skriver stiftelsen i en pressemelding.
Journalisten 06.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt