AddToAny

Det digitale totalforsvaret av Norge

Totalforsvaret er viktig, men må også inkludere de øvrige aktørene i sivilsamfunnet.
Øystein Blymke skriver 2. juli i Politiforum om viktigheten av Totalforsvaret, samt samarbeid mellom justis- og forsvarssektoren. Blymke har flere gode poenger i sin kronikk, og i særdeleshet at digitale hendelser og cyberangrep ikke alltid kan håndteres av én enkelt aktør alene. Det må samarbeid til for at vi skal lykkes i å avdekke, avverge og håndtere digitale hendelser, og spesielt når det kommer til avanserte digitale operasjoner begått av fremmede stater, rettet mot sivilsamfunnet, staten eller andre aktører i det norske samfunnet.

Samtidig fremstår det for meg ved lesning av Blymkes kronikk, en sterk tro på statsmakten og i særdeleshet de polisiære og militære ressursenes innvirkning på operasjoner som foregår i det digitale domenet.

Blant annet fremstilles virkemiddelet for masseinnsamling av grensekryssende data i bulk, også kalt «tilrettelagt innhenting» (tidligere kalt Digitalt Grenseforsvar), som en nødvendighet for at staten skal være i stand til å sørge for tilstrekkelig digital sikkerhet.

Dette er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Det er lett å la seg friste av en sterk

Les mer

Flere saker fra Politiforum

De tilleggene som kom så godt med for 20 år siden virker som småpenger i dag. Langt ifra nok til å kompensere for den fysiske og psykiske slitasjen, hverken for meg eller familien.
Politiforum 16.10.2021
Riksadvokatens nye føringer om praktisering av ransakingsreglene har skapt stor usikkerhet og ført til at politioppgaver ikke utføres, av frykt for å gjøre feil.
Politiforum 15.10.2021
Emilie Enger Mehl (28) er tidenes yngste justisminister. Etter hendelsene i Kongsberg, er hun tydelig på at overtagelsen skjer med et ekstra stort alvor.
Politiforum 14.10.2021
Faste stillinger i politietaten fremstår for meg som noe man må vente flere år på, og være den heldige utvalgte for å få.
Politiforum 14.10.2021
Politiet konfronterte gjerningsmannen etter seks minutter, men han ble pågrepet først 29 minuter senere.
Politiforum 14.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt