AddToAny

Debatterte interessekonflikter i auksjonsprosesser

Kan et advokatfirma representere flere klienter i en auksjonsprosess? Det er det delte meninger om blant advokater.
Da Advokatforeningens representantskap møttes nylig, stod temaet interessekonflikter på dagsordenen: Den som kan oppstå på det strafferettslige området, og på det forretningsjuridiske.

Advokatene Jarle Kvam i Wiersholm og Jacob Villum i CLP holdt innlegg der de drøftet det de kalte «tusenkronerspørsmålet»: Er det egentlig mulig å representere flere klienter i en auksjonsprosess, og samtidig oppfylle kriteriene i Advokatforeningens anbefalinger om etiske regler i parallelle oppdrag i auksjonsprosseser?

Først ute var Jarle Kvam.

- Dette er en ganske begrenset problemstilling, for det er ikke så ofte at vi har kjempeattraktive objekter som fører til massevis av henvendelser, innledet Kvam, partner og spesialist på M&A i Wiersholm.

- Men det hender at et selskap er til salgs her hjemme som seksti, sytti forskjellige firmaer er interessert i å kjøpe. Da trenger firmaene bistand fra advokater; de ønsker kanskje å inngå konfidensialitetsavtaler, eller har andre juridiske behov, sa Kvam.

Han understrekte at han ikke kom til representantskapsmøtet for å argumentere kun for ett synspunkt, men at intensjonen var å belyse følgende problemstilling:

I hvilken grad kan klientene, der informert samtykke er en forutsetning - la ett og samme firma som praktiserer «chinese walls» representere seg i en prosess der de prøver å få kjøpt et selskap?

Ba om anbefaling

Regelverket for dette er forskjellige i ulike land.

- Da spørsmålet ble debattert i Sveriges Advokatsamfund for en del år siden var diskusjonen opphetet, og førte til at enkelte partnere forlot store firmaer fordi de mente at konklusjonen man landet på, var for begrensende. I Dan

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Ikke utenkelig at vaksinemangel i enkelte situasjoner kan begrunne oppsigelse.
Advokatbladet 26.11.2021
Onsdag 1. desember utløper koronaloven om fjernmøter i domstolene. I fredagens statsråd kom det ingen forslag om forlengelse.
Advokatbladet 26.11.2021
For å få flere kvinner til å nå toppen innen prosedyre må de oppfordre til en likere arbeidsfordeling på hjemmebane, mener Hjort-partner Ramborg Elvebakk.
Advokatbladet 26.11.2021
En enstemmig Høyesterett fastslo at det er den medisinske lidelsens alvorlighet, og ikke personens faktiske funksjonsnivå, som skal bedømmes når det tas stilling til om det foreligger en «alvorlig sykdom» som gir grunnlag for ung uførhet.
Advokatbladet 25.11.2021
Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk, som nylig vant Advokatforeningens talentpris, hetses i sosiale medier etter at han deltok i Menneskerettighetsutvalgets aksjon utenfor den tyrkiske ambassaden i Oslo.
Advokatbladet 25.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt