AddToAny

DEBATT: Reelt dekanvalg på MN vil være godt for universitetsdemokratiet

Det er mange dyktige og erfarne forskere ved fakultetet, som kan gjøre en utmerket jobb som dekan. Jeg håper at flere av disse vil stille slik at vi får en debatt om veien videre, skriver professor Finn-Eirik Johansen.
I 2020 skal Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) velge ny dekan til å etterfølge Morten Dæhlen, som ved årets utgang har sittet to perioder. Dæhlen har vunnet to valg uten motkandidat og har i hele perioden hatt nåværende prodekan for forskning og likestilling, Solveig Kristensen med i dekanatet, mens andre pro- og vise-dekaner har kommet og gått.

Mye har skjedd. Utdanning, som vår store felles oppgave har blitt løftet frem av dekanatet med «Interact-general», nå utdanningsdekan, Knut Mørken i spissen. Det har vært en storstilt satsing på kommunikasjon med egen nettavis (Titan.no) og profesjonalisering av formidling og promotering, inkludert reklamekampanjer for studieprogrammene. Tverrfaglighet har vært styrket gjennom etablering av Endringsmiljøer og flere MN-sentre tildelt på bakgrunn av fakultetets egne prioriteringer. Et hovedfokus i Dæhlen og Kristensens periode har vært satsingen på teknologi og på strategiske partnerskap med næringsliv. MN har iverksatt en rekke tiltak for å stimulere til mer innovasjon, mer industrirelevant forskning og økt samarbeid med næringslivet.

Nysgjerrighet

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I går ble nedleggelsen av universitetsavisen På Høyden vedtatt i universitetsstyremøtet på Universitetet i Bergen.
Uniforum 21.02.2020
Det er nødvendig med et retningsskifte i samarbeidet mellom Afrika og EU. Et tiltak er å utvikle sterke afrikanske forskningsuniversiteter.
Uniforum 21.02.2020
Kunstnaren Oscar Becerra Mora er berømt for å laga fantasidyr frå Mexico. No i vinterferien held han kurs for barn i Kulturhistorisk museum på UiO.
Uniforum 20.02.2020
Khrono-redaktør Tove Lie ønsker ikke lenger å drive På Høyden, universitetsavisen på Universitetet i Bergen(UiB). I morgen skal universitetsstyret ved UiB avgjøre om de vil gå med på reforhandling av avtalen.
Uniforum 19.02.2020
Staten gjorde ei samla innsparing på 291 milllionar kroner i ein tiårs-periode etter å ha inngått 13 nye leigeavtalar i 2018 med Statsbygg som rådgjevar. Det opplyser statssekretær Harald Furre (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Uniforum 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt