AddToAny

- De mest absurde eksemplene på målstyring viser at vi bare måler det vi kan måle. Da lykkes vi jo ikke

Hanne Refsholt er den nye styrelederen for Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU).
Gjennom åtte krevende og tidvis turbulente år var Siri Hatlen leder for styret ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskaplige universitet). Fra 1. august er hennes arvtaker, Hanne Refsholt, på plass.

Universitetet har vært gjennom en krevende fusjons- og flyttefase med gjentatte utsettelser. De ansatte har slåss for å beholde det de mente de hadde rett på - en valgt rektor.

Men våren 2021 var flertallet i styret tydelig: De ønsket ansatt rektor for å kunne få en ekstern styreleder. Representantene for de ansatte var ikke enig, men flertallet som studentene og de eksterne representantene i styret utgjør, stemte slik.

Og dermed ble det fortsatt ekstern styreleder for universitetet som nå er samlokalisert i Ås.

Fra Tine til NMBU

Denne sommeren har universitetet fått kritikkfor å ha for tette bånd til mat- og kjøttindustrien i Norge. Midt oppe i dette kommer det en ny styreleder, med sin viktigste yrkeserfaring, nettopp i ledelsen for kanskje det viktigste matselskapet i Norge, Tine ASA.

Der satt Refsholt i 14 år. I 2007 kåret Nationen henne til landbrukets mektigste kvinne.

Men Refsholt er ikke bare Tine, hun er selv et ektefødt akademisk barn av NMBU, det vil si daværende Norges landbrukshøgskole. Hun tok sin sivilagronom i Ås og gikk ut i 1988. Deretter fylte hun på med en master ved BI noe senere.

Det kanskje ikke så mange vet, er at Refsholt også har sittet i styret for Veterinærhøgskolen. Dette var rett i forkant av at vedtaket om sammenslåing av universitet i Ås og veterinærhøgskolen i Oslo kom i 2007.

- Det er mange år siden jeg var begge steder, men jeg har litt erfaring fra hele det som i dag er universitetet i Ås, NMBU, og jeg håper det kan være til nytte, sier Refsholt til Khrono.

- Hvor godt føler du at du kjenner universitets- og høgskolesektoren?

- Jeg skal være veldig forsiktig med å si at jeg kjenner den veldig godt, selv om jeg kjenner den både som kunde og samarbeidspartner. Men jeg kjenner jo ikke sektoren lenger fra innsiden, all den tid det er lenge siden jeg tok min utdanning og hadde styreverv i denne sektoren, sier Refsholt til Khrono.

Forventninger i kjølvann av milliardinvestering

Vi treffer Refsholt på Pilestredet campus, i hjertet til OsloMet, og nettopp fr

Les mer

Flere saker fra Khrono

Universitetet i Bergen kjem best ut av norske utdanningsinstitusjonar og er blant dei flinkaste i verda til å samarbeide.
Khrono 21.09.2021
Forskerforbundets leder, Guro Lind, er ikke fornøyd med arbeidet Henrik Asheim gjør i innspurten som statsråd.
Khrono 21.09.2021
Regjeringsplattforma må adressere rolla utdanningssystemet kan spele i å motverke utanforskap og polarisering.
Khrono 21.09.2021
Studenter ved Politihøgskolen skal ikke lenger forholde seg til pensum, men heller lese anbefalt litteratur. - Et lite sjikt i ledelsen kan ikke sitte og ta slike beslutninger på egen hånd, sier tillitsvalgt.
Khrono 21.09.2021
Iver Valved Korsvik og Ole Magnus Oterhals har fullført et 60-timerskurs i forskning og medforskning.
Khrono 21.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt