AddToAny

De forsket på sult mens de selv sultet og folk døde rundt dem

De forsket på sult mens de selv sultet og folk døde rundt dem
REDAKTØREN ANBEFALER: En oppsiktsvekkende vitenskapshistorie: Jødiske leger under andre verdenskrig satte i gang en studie om hva som skjer med mennesker som sulter.
Faren min var i Tysklandsbrigaden rett etter krigen. Han tilhørte generasjonen som ikke snakket om følelser, men jeg ble foret på bøker om andre verdenskrig gjennom hele oppveksten. De handlet mest om krigen her til lands, og det var lett å tro at nordmenn hadde det verst, at det var Norge som vant krigen og at det var våre motstandsfolk som var de største heltene.

De var helter, og det var mange som ofret mye, også livet, i Norge. 773 norske jøder ble deportert til dødsleirene, bare rundt 30 overlevde.

Over hele Europa var forfølgelsen av og drapene på jøder brutale og hjerteløse. Det som sk

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Forskere fra Senter for reiselivsforskning vil finne ut om vi i fremtiden heller vil leie og låne, fremfor å eie. Til det trenger de din hjelp.
forskning.no 06.08.2020
Det er også avdekket flere menneskefigurer på en bergside i Kvænangsbotn.
forskning.no 06.08.2020
POPULÆRVITENSKAP: Klimaendringer kan bidra til at den danske kysten kan gli ut i vannet, men ikke av de grunnene som forskerne først antok.
forskning.no 06.08.2020
Forskere bak et eksperiment på den internasjonale romstasjonen mener en sopp kan være skjold mot farlig stråling i verdensrommet.
forskning.no 06.08.2020
Det er en myte at koronautbrudd kommer i bølger, sier NTNU-professor, Steinar Westin, som mener smitteøkning er del av det samme utbruddet som tidligere i år.
forskning.no 06.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt