AddToAny

Dødset fra 10-meteren i rullestol

Arne Olav Hope fikk en halsbrekkende idé. Han ville dødse fra 10-meteren. I rullestol.
Tweet

På toppen av 10-meteren i AdO Arena Bergen sitter Arne Olav Hope, festet til rullestolen sin med to ruller gaffateip rundt beina og nedre del av kroppen. Han er kledt i våtdrakt for oppdrift og beskyttelse, og båret dit opp av sterke karer. Der nede venter vannflaten. Adrenalinet pumper. Han har ingen planer om å bli sittende lenge. Han skal dødse. I og med rullestol.

I beredskap

De involverte kjenner ikke til at noe slikt har vært gjort før. Like ved stupetårnet står brannmester Morten Wigum. Ute i vannet ligger to

redningsdykkere i beredskap. Her er metervis med tau og flasker med spare air i bakhånd. Her er kameramann med diverse utstyr og drone i lufta. På kortsiden av bassenget står kontorleder Arild Birkenes i NHF Sørvest med høye skuldre. Fra tribunen følger inviterte med. Alle har blikket festet på 54-åringen i stolen der oppe.

Hvordan i all verden endte han der?

Det meste er mulig

Det begynte på Funkisdagen i Bergen i september i år, der Arne Olav var på stand for arbeidsgiveren sin, Mio BPA. Han kom i prat med Paul Joachim Thorsen som sto på stand for to firma han er involvert i. Thorsen er seksjonsoverlege på Barneposten ved Haukeland sykehus, og er dessuten hovedtrener i Bergen Stupeklubb. De snakket om likestilling. - Det er dårlig med tilrettelagte stupetårn rundt om, spøkte Arne Olav. - Vi skal alltids få deg opp, parerte stupeentusiasten.

Positiv oppmerksomhet

I etterkant tenkte ikke Arne Olav mer på det hele, før han han befant seg i et arbeidsmøte om årets 3. desember - FN-dagen for funksjonshemmede -

i NHF Sørvest, der han er nestleder. FN-dagen er så viktig. Men tidspunktet på året er krevende. Det er mørkt og surt og kaldt. Og det er krevende å få oppmerksomhet om saken framfo

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Salt, sand og snøslaps er krever ekstra pleie av manuelle rullestoler som brukes utendørs. Stian Rødset ved Hjelpemiddelsentralen i Oslo gir deg gode råd for vintervedlikehold du selv kan gjøre.
Handikapnytt 30.01.2023
En av tre dansker som er er i kontakt med offentliges velferdsordninger for funksjonshemmede, mener at kvaliteten på tjenestene er på dårlig. Det samme mener en av fem blant dem som ikke mottar tjenester selv.
Handikapnytt 30.01.2023
(NTB:) Arbeid- og inkluderingsbedriftene formidlet 13.100 mennesker over i jobb eller utdanning, viser tallene fra bransjeforeningen Arbeid & Inkludering i NHO. Fjorårstallene er omtrent på nivå med tallene for 2021.
Handikapnytt 29.01.2023
(NTB:) Det norske langrennslaget gikk inn til sølvmedalje på den åpne stafetten i para-VM i Östersund søndag. Det norske laget besto av Kjartan Haugen, Vilde Nilsen, Trygve Toskedal Larsen og Thomas Karbøl Oxaal.
Handikapnytt 29.01.2023
(NTB:) Vilde Nilsen (22) vant kvinnenes stående 10 kilometer fristil i ski-VM for parautøvere i Östersund lørdag. Nilsen startet som nummer 41 og gikk sprekt ut fra start. Tromsø-jenta var overlegen og parkerte konkurrentene ved 3,5 kilometer.
Handikapnytt 28.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt