AddToAny

Bygge bolig: Ta kontroll og still krav

Bygge bolig: Ta kontroll og still krav
Når du bygger hus er lovverket som regulerer dine rettigheter og plikter bustadoppføringslova. Ved å kjenne til de viktigste punktene i loven, bygger du tryggere. Vi hjelper deg.
Kari Gjertrud Dølgaard

Å bygge sitt eget hus, er et prosjekt de færreste hiver seg i kast med flere ganger. Derfor er det så viktig at du sørger for at du får det du har bestilt, og at alt blir gjort slik det er forventet.

Føre-var-prinsippet

Mange som bygger bolig opplever at det oppstår problemer både ved kontraktsinngåelse, under byggefasen og når bygget skal overleveres.

Derfor går vi gjennom de viktigste momentene, punkt for punkt, og gir deg oppskriften på hva du må følge med på.

Velg en ryddig utbygger

En ryddig utbygger har en fremdriftsplan for nettopp ditt prosjekt som han overleverer til deg.

I tillegg har han kvalitetssystemer med sjekkpunkter som må valideres og som sørger for at alt håndverk er utført i henhold til kravene.

Med jevne mellomrom inviterer han til et byggemøte hvor han gjennomgår fremdriftsplanen, forklarer videre fremdrift, og eventuelle forsinkelser.

Slik velger du tomt

Å velge tomt er det første du gjør, men sjekk alltid om det er heftelser knyttet til tomten. Sjekk også grunnforhold, hvilke reguleringsbestemmelser som gjelder og hvilken utnyttelsesgrad den har.

Kjøper du en tomt privat er det verste som kan skje at den ikke er regulert for boligformål, eller at den setter begrensninger på hvilken type bolig du kan vel

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Fra nyttår trer ny arvelov i kraft. Hvem arver? Hvor mye arver man? Hvordan gjennomføres oppgjøret? Huseiernes eksperter svarte i nettmøte 21. oktober kl. .00.
Hus & Bolig 22.10.2020
Har du en kald og trekkfull bolig og vurderer en total overhaling? Vurder først termografering og eventuelt trykktesting, for kanskje er det bare luftlekkasjer fra vinduer og dører som er årsaken.
Hus & Bolig 22.10.2020
Snart kan du oppleve de gode kursene til Huseierne i din egen stue! Huseierne arbeider nå med å digitalisere kursene.
Hus & Bolig 19.10.2020
RENTEBAROMETER: Store endringer i rentebarometeret for oktober. En ny bank er på toppen med historisk lav rente på 1,20 prosent. Men den lille skriften avgjør om du får lån eller ikke.
Hus & Bolig 15.10.2020
I løpet av vinterhalvåret opplever mange å miste strømmen. Få er likevel klar over at de kan ha krav på kompensasjon fra nettselskapet.
Hus & Bolig 13.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt