AddToAny

Brudd mellom TV 2 og Telenor - over én million TV-seere kan miste Farmen-finalen

- Akkurat nå står vi for langt fra hverandre, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2.
TV 2 og Telenor T-We har brutt forhandlingene om en ny avtale. Det gjør at over 550.000 norske husstander mister kanaler som TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Sport 2. Det utgjør over én million seere.

- Vi er svært lei oss for at dette går ut over kundene våre, og kan forsikre om at vi gjør alt vi kan for å få på plass en ny avtale med TV 2, sier Telenor T-We-sjef Camilla Amundsen i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde i Telenor sier til Kampanje at partene stod for langt unna hverandre på flere områder.

- Var det ingen vei utenom?

- Vi står langt fra hverandre både finansielt og hvordan vi ønsker å videreutvikle kundeopplevelsen. Vi gikk i forhandlinger med vilje og motivasjon til å investere mer i norsk innhold og har strukket oss svært langt, men dessverre ikke nok til å komme frem til en løsning med TV 2, sier Lunde.

- Er det håp om en løsning for jula, som er en TV-høytid for mange, slår inn?

- Det er selvfølgelig et håp om å få til en løsning som raskt som mulig.

TV 2: - Bare å beklage

Ifølge TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand har det vært forhandlet flere dager på overtid. Den gamle avtalen løp ut 30. november.

- Vi har forsøkt å komme til enighet om en ny avtale. Vi har forhandlet på overtid, men har ikke lykkes med å komme til enighet og over 550.000 husholdninger mister nå tilgang til alle TV 2s kanaler. Det er bare å beklage overfor alle seerne våre som vi vet setter pris på innholdet til TV 2, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

- Hva går uenigheten ut på?

- Dette er en avtale som er viktig for begge parter, også er det sånn at vi som lager journalistikk og innhold har andre interesser enn distributørene og der har det vært vanskelig å finne en felles løsning. Det er komplekse forhandlinger som berører store deler av virksomheten vår, men vi ønsker å komme til enighet. Vi har klart det med Telia, Allente og RiksTV, men lykkes altså ikke med Telenor denne gangen, sier Willand.

Dette er første gang hovedkanalen til TV 2 tas av lufta for Telenors kunder som følge av forhandlingsbrudd. Forrige gang TV 2 gikk i svart var det med Telia, og da var TV 2 av lufta i nesten fem uker.

- Kommer dere til enighet før jul?

- Vi har forhandlet på overtid og ønsker en avtale, men akkurat nå står vi for langt fra hverandre. Vi kommer fortsatt til å jobbe for å få til en løsning og ønsker en ny avtale med Telenor, sier Willand.

Saken fortsetter etter bildet.

Mister TV-seere: Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 forteller at partene står langt fra hverandre, men at de ønsker å komme til enighet. Foto: Eivor Eriksen

Farmen-finale i fare

Det betyr at Telenors kunder blant annet kan gå glipp av årets «Farmen»-finale, som vises søndag. I tillegg kan Premier League og helgesatsinger som «Lego Masters» og «Norges nye megahit» ryke.

Telenors kunder får heller ikke tatt farvel med «Skavlan», som har sin siste sending noensinne på lørdag.

- Jeg ønsker ikke å kommentere detaljene i selve forhandlingene, men må bare beklage overfor kundene som blir rammet som uskyldig tredjepart. Men alt innholdet til TV 2 vil være tilgjengelig hos andre distributører og på TV 2 Play, sier Willand.

Telenor: - Frustrerende situasjon

Telenor tilbyr kunder 60 ekstrapoeng de kan bruke på andre TV-kanaler eller strømmetjenester som et plaster på såret. Individuelle kunder som ikke er en del av en borettslagavtale kan alternativt velge en prisreduksjon på 100 kroner.

- Vi vil forhandle videre og gjør alt vi kan for å få til en avtale som gir kundene det de vil ha. I mellomtiden kan kundene velge mellom økonomisk kompensasjon eller flere poeng for å få tilgang til mer innhold, sier Camilla Amundsen i Telenor i pressemeldingen.

Kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde sier at det med dagens avtaleperiode utløpt, har ikke Telenor «mulighet til å sende TV 2s innhold».

- Hvorfor har ikke Telenor varslet kundene om at det kunne bli brudd?

- TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale og vi er svært lei oss for at dette går ut over kundene våre, men det ligger i forhandlingers natur at det ikke er mulig å varsle, sier hun.

- Frykter dere et ras av oppsigelser nå?

- Vi håper virkelig ikke det og håper kundene våre forstår at vi har havnet i en situasjon vi virkelig ikke ønsker. Vi tilbyr oss derfor å kompensere for dette, men har samtidig forståelse for at mange kunder opplever dette som kjempefrustrerende, sier hun.

- Vil det være kontakt mellom partene i løpet av helgen?

- På stående fot kan vi ikke svare på det. Men døren vår står åpen hele tiden slik at vi kan fortsette å snakke sammen og på den måten unngå at dette drar ut mer enn nødvendig.

Plaster på såret: TV-sjef Camilla Amundsen gir kundene valget mellom poeng og prisreduksjon for å bøte på tapet av TV 2-kanalene.

Redaksjonen anbefaler Premium

Slakter Dagbladets «oppsiktsvekkende» jobb- - Clickbait deluxe

Image-text:

Står i fare:

Én million TV-seere mister årets finale av «Farmen» dersom TV 2 og Telenor ikke skulle bli enige i løpet av helga, men sist gang TV var i en tilsvarende konflikt med en TV-distributør var det svarte skjermer i fem uker. - Det er bare å beklage overfor alle seerne våre som vi vet setter pris på innholdet til TV 2, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand. Foto: TV 2

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Klarte over 100 millioner overskudd siste regnskapsår.
Kampanje 28.01.2022
- Jeg er helt ærlig skikkelig stolt, sier Emma Thorén.
Kampanje 28.01.2022
Juryleder Lars Mitlid mener reklameåret har bydd på oppturer og nedturer.
Kampanje 28.01.2022
Her er de nye medlemmene av Kringkastingsrådet.
Kampanje 28.01.2022
- Godt innhold er lidenskapen min, sier Hærland.
Kampanje 28.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt