AddToAny

Brita Slettemark vil nå de unge med Klimahuset

Klimahuset har fått sin første leder. Brita Slettemark har jobbet med miljø hele sin karriere, og vil ikke late som det finnes enkle løsninger.
Slettemark har vært opptatt av klima og miljø siden hun var universitetsstudent. Og hun har aldri sett maken til verken det engasjementet eller interessen som hun ser nå. Dette er et ganske spesielt tidspunkt å åpne et klimahus.

- Klimahuset har jo vært planlagt i mange år, og henvender seg til barn og unge. Så det er jo en timing som ikke likner noen ting. Det er helt utrolig. Vi har alles øyne på oss nå, sier hun. Slettemark vil ta vare på, og videreutvikle de unges klimaengasjement, og engasjementet for saker som plast i havet, for å få fram sitt budskap.

- Jeg tror det er viktig å ta utgangspunkt i det unge er opptatt av. Nå demonstreres det jo over hele verden. Det er både identitetsskapende og effektfullt, sier hun.

Engasjert i klimaendringene i 30 år

Hennes eget engasjement tok form da hun skrev masteroppgave i geologi om naturlige klima-endringer på slutten av 80-tallet. Eystein Jansen ved Universitetet i Bergen som ble veilederen hennes, har vært sentral i FNs klimapanel. Hun husker at de diskuterte om menneskene var i stand til å påvirke klimaet. Men den gang var det få som snakket om menneskeskapte klimaendringer.

- Vi var en liten gruppe studenter som jobbet med ham. De problemstillingene han jobbet med innen paleoklima, var det bare noen få andre i verden som drev med, men han hadde et internasjonalt nettverk, allerede da, forteller hun.

Slettemark mener hun var heldig som fikk være med i forskningsfronten av klimaendringene.

- Det var utrolig morsomt å være

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I dag kom tyrkiske Ishtar Gözaydin endeleg til Oslo, to år etter at ho fekk tildelt Universitetet i Oslos menneskerettspris.
Uniforum 12.11.2019
Dei 163 psykologistudentane som hadde tatt studiet ved ELTE-akademiet i Ungarn tapte rettssaka mot staten, melder Khrono.
Uniforum 11.11.2019
Tvistesaken mellom UiO og den tidligere stipendiaten Roya Sabetrasekh pågår i Borgarting lagmannsrett hele denne uka.
Uniforum 11.11.2019
Fleire fakultet meiner det er for mykje om livsvitskap og for lite om andre forskingssatsingar i utkastet til Strategi 2030. Oslo universitetssykehus og A-hus vil derimot ha meir plass til livsvitskap.
Uniforum 09.11.2019
Sveinung Skule tiltrer fra februar 2020 som ny direktør i Kompetanse Norge. Skule kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU).
Uniforum 08.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt