AddToAny

- BLI MED PÅ MATSVINN-DUGNADEN

- Offentlig sektor har et spesielt ansvar for å redusere matsvinnet. Både stat, fylke og kommune må legge til rette for at det kastes mindre mat. Dere som lager mat til mange hver dag er i en unik posisjon, sa statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet da han åpnet bærekraft-konferansen i regi av Kost- og ernæringsforbundet dagen før dagen.
Det var forbundets Oslo- og Akershusavdeling som var vertskap for konferansen som hadde 110 påmeldte deltakere fra hele landet. Mange var spente på hva klima- og miljøminister Ola Elvestuen ville si om regjeringens arbeid rundt bærekraft, miljø og matsvinn. I siste liten fikk deltakerne vite at ministeren var forhindret i å komme. - At jeg nå åpner konferansen håper jeg ikke oppleves som buss for tog, sa Atle Hamar da han entret scenen.
Hamar var tydelig på at konferansen både hadde et viktig tema og var en viktig møteplass.
- Hvis matsvinn var et land, ville det ha vært det tredje største utslippslandet i verden.
Han viste til at bransjeavtalen om å halvere matsvinnet innen 2030 så langt har vært en suksess. Fra 2010 til 2016 er matsvinnet redusert med 14 prosent. 5 departementer, 12 bransjeorganisasjoner og 60 bedrifter i hele verdikjeden er med i avtalen. Dette er unikt, også i internasjonal sammenheng.
- Mange land har satt temaet på dagsorden, men har ikke en slik forpliktende
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt