AddToAny

Ble satt tilbake et helt studieår fordi han ikke kunne gå i to uker

I november, rett før praksis i tredje semester, pådro Daniel Agung seg en akillesseneruptur. Siden han ikke kunne belaste foten i to uker, nektet VID Bergen ham å ta praksis.
Dermed mistet han også fjerde semester, og må vente til høsten før han kan studere videre.

Daniel Agung (32 år) skulle egentlig ha vært godt i gang med sitt fjerde semester på sykepleierstudiet ved VID Bergen. I stedet må han begynne på nytt på tredje semester til høsten igjen. Alt på grunn av en idrettsskade og et strengt studie-regelverk som VID Bergen mener er umulig å tøye.

Tennis-skade

Det var en søndag i begynnelsen av november 2021 det skjedde.

- Jeg spilte tennis med noen kamerater og gjorde et hopp. I lufta kjente jeg at det først var stramt, så ble det plutselig ikke stramt i det hele tatt. Jeg landa på bakken og kjente det gjorde veldig vondt.

Agung mistenkte akillesseneruptur og var påpasselig med ikke å belaste foten. Men han kom seg ikke til legevakt før dagen etterpå. Der fikk han krykker og midlertidig gips før endelig diagnose kunne stilles på Haukeland.

I mellomtiden dro han på introdag til praksis siden klassen hans skulle starte med åtte ukers praksis denne uken.

- Fikk nei på alle forslag

Den endelige diagnosen fikk han først på Haukeland sjukehus på onsdagen. Han skulle ikke belaste foten de to første ukene.

- Da ringte jeg til praksisansvarlig ved skolen som sa at det ikke var mulig at de kunne godkjenne praksisen min hvis jeg var borte. Jeg måtte ta permisjon fra praksisen, og uten bestått praksis fra tredje semester, får man ikke fortsette på studiet etter jul, med emnet som handler om folkehelse.

Daniel Agung foreslo forskjellige løsninger. Blant annet å forskyve praksisen, ta igjen det tapte senere eller være observatør i de to ukene han ikke kunne belaste foten.

- Men det var det ikke snakk om. Jeg fikk følelsen av at de ikke sjekka opp noen ting, jeg fikk bare nei på alle forslag, sier Agung.

Han sendte flere e-poster til skolen og forsøkte å finne noen som kunne se saken fra hans side, uten suksess.

Handlet om en håndfull vakter

Agung skulle hatt 32 vakter i den åtte ukers praksisperioden. Fraværsgrensen tillater 10 prosent fravær, det vil si litt over tre vakter.

- Dermed var det bare fire-fem vakter som jeg i så fall måtte ta igjen fra den toukers perioden jeg ikke fikk belaste beinet. Jeg forstår at jeg ikke kunne studert videre hvis jeg mista hele praksisen, men her var det al

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Streik ble avverget, men sykepleierne spør seg: Hva betyr 3,84 for meg? Og hva er egentlig helgetrappen som forsvant?
Sykepleien 25.05.2022
Årets lønnsoppgjør er en anerkjennelse av sykepleiere. Nå får de ikke bare applaus og ros i festtaler, men også betalt i kroner og øre.
Sykepleien 25.05.2022
Men ingen har den hele og fulle oversikten over utbrudd av smittsomme sykdommer i Norge.
Sykepleien 25.05.2022
Kommunene kan bli bedt om å tilby en fjerde dose koronavaksine til aldersgruppen 65 år og eldre til høsten, ifølge FHI. Også andre aldersgrupper kan få tilbud.
Sykepleien 25.05.2022
Bokfakta Boktittel: Selvmordsforebygging.
Sykepleien 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt