AddToAny

Bildetyveri: I dag møtes partene i Stavanger tingrett

Samlet inn over 20.000 kroner. Fotograf Fredrik Naumann og redaktør og eier av Ekte Nyheter, Onar Åm, møtes i dag i Stavanger tingrett.
Naumann gikk til sak mot nettstedet etter at det publiserte et bilde han hadde tatt av en konfrontasjon mellom Blitz-miljøet og politiet i 1988. Bildet var hentet fra nettsiden til Felix Features, og var gjengitt uten tillatelse. Vannmerker på bildet viser også at det var en beskåret skjermdump.

Regningen Naumann sendte til nettsiden, var på 6.170 kroner. Det er det dobbelte av ordinær sats for kjøp av ett bilde, basert på de veilende frilansatsene til Norsk Journalistlag - doblet som en følge av tyveri og manglende kreditering.

Dette ble avvist Ekte Nyheter. Da valgte Naumann å saksøke selskapet bak nettsiden.

Saken er tidligere behandlet i forliksrådet i Stavanger, men der klarte man ikke å treffe en beslutning.

For å dekke utgifter knyttet til rettssaken, satte Naumann i gang en innsamling på Spleis. Målet var å samle inn 20.000 kroner. Så langt er det kommet inn 21.733 kroner.

- Hvis jeg vinner fram, håper jeg at dette blir lagt merke til, slik at andre tenker seg om to ganger før de tar et bilde, har Naumann tidligere uttalt til Journalisten.

Ekte Nyheter-redaktør Onar Åm har i et intervju med Journalisten sagt at bildet ble publisert ved en feiltagelse.

Image-text:

Stavanger tingrett skal ta stilling til om Ekte Nyheter må betale erstatning til fotograf Fredrik Naumann. Arkivfoto: NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Gikk ned for telling. - Jeg trodde jeg brygget på en influensa, så fikk jeg en infeksjon som igjen utviklet seg til hjernebetennelse. Det er visst noe som én eller to av 100.000 opplever å få, forteller Susann Michaelsen til VG.
Journalisten 19.01.2020
Totens Blad tenker nytt. Markedet for gratisaviser har gradvis blitt tøffere de siste årene. Flere aviser er lagt ned, mens andre har endret strategi.
Journalisten 19.01.2020
Sier at Expressens kultursjef ikke er rasjonell. Svenske mediers dekning av Kina er som en lettvektsbokser som prøver å provosere fram en feide med en tungvekter, sier Kinas ambassadør. Svensk UD reagerer.
Journalisten 18.01.2020
- Jeg reagerer på det massive trykket. Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener mediene har drevet kampanjejournalistikk for å få hjem den norske IS-siktede kvinnen og hennes barn.
Journalisten 17.01.2020
Lagmannsretten vurderer NRKs oppsigelse av Rajan Chelliah.
Journalisten 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt