AddToAny

BI på topp i studiepoeng per årsverk

BI er best på studiepoeng per faglige årsverk med 2003,6 poeng. Best av de offentlige høgskoler og universiteter er Høgskolen i Innlandet med 826 poeng. Variasjonene er store, sjekk alle tall her.
Det mest iøynefallende på studiepoengproduksjon per faglige årsverk er de store forskjellene mellom institusjonene og den store forskjellen i snittet mellom de statlige og private institusjonene, heter det i Tilstandsrapporten for høyere utdanning levert av Direktoratet for Internasjonalisering og kvalitet i utdanningen (Diku) i 2019.

Jeg er stolt av våre faglige medarbeidere på BI som alle har fokus på studentenes læring og god forskningsbasert undervisning. Inge Jan Henjesand Rektor på BI

De private institusjonene har 1242 studiepoeng per faglige årsverk i snitt mot 428 for de statlige.

Statlige universiteter og høgskoler rangert etter studiepoengproduksjon per faglig årsverk

Institusjon Studiepoeng per faglig ansatt

HINN 826

HiØ 717,7

UiA 676,3

HiM 671,7

NHH 648,4

HiVo 640,8

OsloMet 614,8

USN 611,6

HVL 579,6

NU 513,9

UiS 503,3

Statlige inst. 428,8

NIH 426,7

AHO 404,1

NTNU 363,5

UiB 334,2

KHiO 325,4

UiT 320

NMBU 297,8

UiO 291,4

NMH 236,4

SH 160

Kilde: Diku, Tilstandsrapporten høyere utdanning 2019. Se vedleggsdelen for ytterlige informasjon om tallene.

Blant de statlige institusjonene ligger Høgskolen i Innlandet og Høgskolen i Østfold klart høyest med henholdsvis 826 og 718 studiepoeng per faglige årsverk.

Deretter følger Universitetet i Agder og Høgskolen i Molde.

Gamle universiteter leverer minst

Flere av de andre universitetene ligger langt lavere, for eksempel NTNU med 364 studiepoeng per faglige årsverk, 334 for Universitetet i Bergen og 291 for Universitetet i Oslo.

I tilstandsrapporten sammenstilles også tallene for studiepoeng per faglig årsverk med forholdstall for ansatte i faglige og i administrative stillinger.

- Vi ser at mange av de private institusjonene har langt lavere andel faglige stillinger. Dette er selvsagt noe som har stor betydning for forholdet mellom studiepoengproduksjon per faglige årsverk. Samtidig finner vi det største spennet mellom de private institusjonene, heter det i rapporten.

Variasjon per student også

I gjennomsnitt oppnådde studentene 45,9 studiepoeng i 2018. Det er en økning på 0,4 poeng sammenlignet med 2017.

Det er også store variasjoner mellom institusjonene på hvor mange studiepoeng studentene leverer i snitt.

Tilstandsrapporten 2019

Vedlegget til Tilstandsrapporten, med tabeller

BI på topp

Handelshøyskolen BI ligger høyest med 2004 studiepoeng per faglige årsverk. BI er etterfulgt av Høgsko

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvis en enkelt student blir satt i sentrum av en vits, er det ikke helt urimelig om vedkommende føler seg personlig krenket, skriver Torbjørn Skardhamar.
Khrono 06.07.2020
NTNU vil til bunns i om Øyvind Eikrem via falsk facebookprofil har støttet og kommet med hatefulle ytringer. I dag gjennomfører de etter alt å dømme innsyn i epost og på NTNUs servere.
Khrono 06.07.2020
Totalt 94.604 har søkt opptak til høyere utdanning i Danmark før det kommende semesteret. Det er en økning på syv prosent fra i fjor.
Khrono 06.07.2020
Forskningsrådet investerer totalt 43 millioner i forskning på koronaens konsekvenser for økonomi og arbeidsliv. NHH, BI og HVL er på listen over de som får midler.
Khrono 06.07.2020
Norge kan nå gjøre et stort sprang ved å investere i livslang læring for alle. Men da må hele systemet endres dramatisk, skriver Elena Rosnes.
Khrono 06.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt