AddToAny

Ber om mer åpenhet om psykiske utfordringer i advokatbransjen

I vår møtte advokat Laila Marie Bendiksen veggen. Hun mener koronasituasjonen var den utløsende faktoren. Nå håper den sykemeldte internadvokaten at hennes historie kan få andre advokater til å søke hjelp tidligere.
- Koronasituasjonen har vært svært belastende for meg. Spesielt i forbindelse med verdens psykiske helsedag slo det meg at det er viktig at også resurssterke personer tør å vise ansikt, sier advokat Laila Marie Bendiksen som nå velger å fortelle sin historie i Advokatbladet.

Hun er advokat i Norsk boligbyggelag i Oslo.

Hun mener koronasituasjonen trigget en reaksjon etter en bortgjemt sorg og et stort tap som aldri ble bearbeidet.

- Jeg er nå sykmeldt med en posttraumatisk stresslidelse. Utfordringene kom snikende med konsentrasjonsproblemer og hukommelsestap i et ellers krevende og hektisk arbeidsår, forklarer Bendiksen.

I 2010 ble datteren hennes drept i Ungarn. De påfølgende fire årene jobbet Bendiksen, som den gang var partner i Brækhus, dag og natt for å få stilt datterens drapsmann til ansvar. Mannen ble til slutt dømt til fengsel på livstid.

Hadde ikke tid til sorgen

- Jeg har ikke hatt så mye bistand til å bearbeide sorgen, og hva jeg gikk gjennom den gangen. Som advokat ble jeg ekspert på å putte oppgaver i bokser. Det gjaldt også sorgen. Den var det

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Norsk Redaktørforening (NR) representeres ved Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas når anken tas opp til høyesterettsbehandling.
Advokatbladet 03.12.2021
Den tidligere domstollederen skal ha avgitt uriktig forklaring til lagmannsretten om sitt forhold til et vitne i en barnevernssak.
Advokatbladet 03.12.2021
Regjeringen ber folk om å dra tilbake til hjemmekontoret. Hyppige pauser og gode forberedelser er blant de viktigste nøkkelfaktorene for å lykkes når du skal ha digitale møter og presentasjoner. Og kan egentlig et hybridmøte fungere godt?
Advokatbladet 03.12.2021
MDG mener det er helt avgjørende for alles rettssikkerhet og for tilliten til hverandre i samfunnet at flere får muligheter for å få prøvd sakene sine.
Advokatbladet 02.12.2021
Mange timer på cella, lite informasjon og ingen kontinuerlig mulighet for samvær med voksne er blant funnene i en fersk undersøkelse om mindreårige i politiarrest.
Advokatbladet 02.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt