AddToAny

Benedicte Bjørnland om endringen i loven om psykisk helsevern: - Det er en debatt vi bør ta i sin fulle bredde

Flere store hendelser preget politi-året 2021. Politidirektør Benedicte Bjørnland oppsummerer fire av dem: Gjerdrum-skredet, hendelsene på Kongsberg og Bislett og koronapandemien.
2021 var et år med flere store hendelser for politiet. Blant de største var Gjerdrum-raset, som skjedde natt til 30. desember 2020, men hvor redningsarbeidet strakk seg inn i 2021, hendelsen på Kongsberg og hendelsen på Bislett, og håndteringen av pandemien.

Politidirektør Benedicte Bjørnland er tydelig på at dette var krevende oppdrag for distriktene og mannskapene som var involvert.

- Det som har preget oss mest er pandemien. Underveis har vi fått alvorlige hendelser, og Gjerdrum-raset var en krise i krisen. Det er flere lag og mange fasetter i det å oppsummere et sånt år. Det gjelder både oss som Politidirektorat, og for politidistriktene og de som har fattet vanskelige avgjørelser der ute, sier Bjørnland.

Hun forklarer at Politidirektoratet har hatt sammenhengende krisestab i to år, på grunn av koronapandemien.

- I forbindelse med pandemien har indre Schengen grensekontroll vært en betydelig utfordring og et stort løft for norsk politi. Vi har fått 400 ekstra politistillinger for å håndtere dette, og finansieringen av disse har etter hvert blitt varig. Jeg er imponert over hvordan politidistriktene der ute har evnet å snu seg rundt og håndtere dette. Vi i POD har fått løpende regelendringer, som vi har forsøkt å viderebringe på en sånn måte at det er begripelig og kan håndheves der ute. Samtidig skal vi hjelpe og understøtte politiet i distriktene, i hvordan de skal kunne drifte og ha en så normal oppgaveløsning som mulig, og samtidig ivareta smittevern, sier Bjørnland.

Leirskredet

I tillegg til den pågående koronapandemien startet året også med en pågående redningsaksjon, etter leirskredet i Gjerdrum. 10 mennesker mistet livet i leirskredet, som er et av de største som har vært i Norge.

Politiet, hovedredningssentralen og de andre nødetatene jobbet på spreng i redningsaksjonen, som varte frem til 5. januar. Etter dette fortsatte de med søk etter personer som var omkommet i skredet.

- Vår jobb som direktorat er å videreformidle situasjonsbildet opp til departementet, og samtidig påse at distriktet som er involvert har nødvendige ressurser for å løse oppdraget. Kan vi understøtte på noen måte gjør vi det. Det var en veldig tragisk hendelse, men den viste også at vi har fått til mye under politireformen, med hvor profesjonelle man har blitt i de nye politidistriktene, med stabskonsept, innsatsledelse, etterretning og ikke

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Hvorfor er det ingen som reagerer på at justisdepartementet har bedt om økning i antall ATK-saker for å «øke inntjeningen»? Politiet skal få 12 millioner kroner for å skaffe en inntekt på 132 millioner. Klart at det er fristende.
Politiforum 27.05.2022
- Under praksisen jobber jeg turnus, så jeg reiser til Oslo for å øve med bandet når jeg har mulighet, sier politistudent og låtskriver Ole Martinus Berg.
Politiforum 27.05.2022
Behovet for bevæpning i politiet øker, og derfor trenger også studentene mer skytetrening, mener Josefine Bjørshol Roksvaag, leder for PF Politistudentene.
Politiforum 27.05.2022
- Det var en meget krevende mekling, så vi er fornøyde med at vi kom i havn med både frontfagsgjennomslag og ny avtale, sier PF-leder Unn Alma Skatvold.
Politiforum 25.05.2022
I et nytt eiendomsprosjekt foreslås det at POD, PIT og PFT skal dele lokaler på Majorstuen, mens Økokrim, PU og NID kan flyttes inn i Kripos' lokaler på Bryn.
Politiforum 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt