AddToAny

Bedre inneluft med luftrenser

Bedre inneluft med luftrenser
Hvis du er allergiker, har kroniske luftveissykdommer, eller reagerer på støv, kan en luftrenser bedre inneklimaet ditt, og redusere ubehag.
Selv om de fleste pollenallergikere har det verst om våren, reagerer også mange om høsten når buroten blomstrer. Spesielt kan du merke forbedret kvalitet på inneluften hvis boligen ikke har balansert ventilasjon.
- I tillegg vil en luftrenser være effektiv for å fjerne muggsoppsporer som det er veldig mye av ute om høsten, forteller biolog og byggteknisk rådgiver i Huseierne, Ingeborg B. Engh.
Store støvpartikler stoppes normalt av flimmerhår i nesen og nedover i luftveiene, de litt mindre partiklene vil kunne komme til bronkiene, mens de minste partiklene kommer seg helt ned i lungene.
- Kroppen vår må anstrenge seg for å bli kvitt de minste partiklene, og de er vanskelige å få ut igjen når de først har nådd lungene, sier hun.
Det finnes utallige produkter på markedet, i mange prisklasser og med forskjellig teknologi, så det er viktig å ta seg god tid til å finne en luftrenser som passer ditt behov.
- Det som er anbefalt er en luftrenser med filterbasert teknologi, forteller hun.

HVILKE KVALITETER BØR LUFTRENSEREN HA?

Luftrenseren bør ha et flertrinnsfilter. Det betyr at den har et grovfilter, et filter for finere partikler og et hepafilter. Hepafilter blir for eksempel brukt som åndedrettsvern i by
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

Hurdalsplattformen slår fast at flere skal kunne eie egen bolig, eiendomsskatten skal fryses på dagens satser og bankkonkurransen skal økes. Se hvordan bolighverdagen din påvirkes av en ny regjering.
Hus & Bolig 14.10.2021
Den avtroppende regjeringen øker formuesskatten for hytter og dyre eiendommer, og kutter elavgiften med 9 prosent for å hjelpe husholdningene med økende strømregninger.
Hus & Bolig 12.10.2021
Det blir mye dyrere å bo i årene fremover. Det kommer frem i Huseiernes Bokostnadsindeks for 2021. Se tallene for din kommune!
Hus & Bolig 07.10.2021
Huseierne og syv andre organisasjoner har klaget Elhub inn til Konkurransetilsynet. Det gjør vi fordi vi mener at kraftleverandørene i dag har et klart konkurransefortrinn når det kommer til utnyttelse av kundenes strømdata.
Hus & Bolig 04.10.2021
De fleste bankene har satt opp renten første gang, og tre-fire rentehevinger ventes det neste året. Er det da lurt å binde renten og velge fastrente? Her er momentene du må tenke på!
Hus & Bolig 01.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt