AddToAny

Bærekraftig renhold

Bærekraftig renhold
Rent vann er noe nordmenn tar for gitt, men hele åtte av FNs 17 bærekraftmål er direkte eller indirekte knyttet til vann. Derfor må vi ha et bevisst forhold til vannforbruket. Går unødvendig vann til spille når storkjøkkenet skal rengjøres?
Elisabeth Strøm

- Mitt inntrykk er at mange bruker mye tid på å spyle med varmtvann og stoler på at kjemien brytes ned og ikke gjør skade når den havner i sluket og videre ut i havet, sier Siv Elin Ulfsnes, som er rådgiver i Lilleborg.

Hun var nylig innleder på et hygieneseminar i regi av Teknologisk Matforum og snakket om «Renholdsledelse med bærekraft som bakteppe». Der var forbruk av vann et tema. Rent kjøkken og rent utstyr er et viktig bidrag for å sikre trygg mat, men kan det tenkes at rengjøringsjobben kan utføres både mer effektivt og mer miljøvennlig?

Ulsfnes har jobbet mest innen næringsmiddelindustrien, men tankegangen kan enkelt overføres til storkjøkkendrift.

- For små kjøkken som bruker bøtte og vann, er det enkleste tipset å velge Svanemerket kjemi som sparer natur, utstyr og personell. Jeg har selv jobbet på sykehus og mange storkjøkken kan i dag ses på som næringsmiddelindustri i miniatyr. Der er utfordringene mer sammensatte fo

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt