AddToAny

Bærekraftig renhold

Bærekraftig renhold
Rent vann er noe nordmenn tar for gitt, men hele åtte av FNs 17 bærekraftmål er direkte eller indirekte knyttet til vann. Derfor må vi ha et bevisst forhold til vannforbruket. Går unødvendig vann til spille når storkjøkkenet skal rengjøres?
Elisabeth Strøm

- Mitt inntrykk er at mange bruker mye tid på å spyle med varmtvann og stoler på at kjemien brytes ned og ikke gjør skade når den havner i sluket og videre ut i havet, sier Siv Elin Ulfsnes, som er rådgiver i Lilleborg.

Hun var nylig innleder på et hygieneseminar i regi av Teknologisk Matforum og snakket om «Renholdsledelse med bærekraft som bakteppe». Der var forbruk av vann et tema. Rent kjøkken og rent utstyr er et viktig bidrag for å sikre trygg mat, men kan det tenkes at rengjøringsjobben kan utføres både mer effektivt og mer miljøvennlig?

Ulsfnes har jobbet mest innen næringsmiddelindustrien, men tankegangen kan enkelt overføres til storkjøkkendrift.

- For små kjøkken som bruker bøtte og vann, er det enkleste tipset å velge Svanemerket kjemi som sparer natur, utstyr og personell. Jeg har selv jobbet på sykehus og mange storkjøkken kan i dag ses på som næringsmiddelindustri i miniatyr. Der er utfordringene mer sammensatte fo

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Regjeringen vil i år sette av 12,5 millioner kroner til renovering, bygging eller gjenetablering av lokale kjøkkenløsninger på sykehjem. Det er Erlend Larsen, Høyres eldrepolitiske talsperson godt fornøyd med.
article_web Kjøkkenskriveren 07.05.2019
Oslo Restaurantskole ble nylig omgjort til en grønn oase. Sammen med Engrosfrukt inviterte Knif Innkjøp sine samarbeidspartnere til vegetarkurs med Richard Nystad. Det ble en lunsj helt utenom det vanlige.
article_web Kjøkkenskriveren 26.04.2019
Scandic utvider satsingen på veganske og grønne alternativer på sine frokostbufféer. Dette markeres i dag på «den nasjonale frokostdagen» på Scandic-hoteller over hele landet.
article_web Kjøkkenskriveren 13.04.2019
Verdimat er som et kinderegg - flere fordeler i ett: Konseptet bidrar til mindre matsvinn gjennom samarbeid mellom produsent, grossist og kunde. Det reduserer innkjøpskostnadene og både bestilling og levering skjer sømløs.
article_web Kjøkkenskriveren 10.04.2019
article_print Kjøkkenskriveren 09.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt