AddToAny

Ask Spekehus - et bærekraftig bedriftseventyr på Hadeland

Ask Spekehus - et bærekraftig bedriftseventyr på Hadeland
Det startet med beskjedne 160 kvadratmeter stor produksjonslokaler for Hadeland-bedriften Ask Spekehus i 2014. Nå er bedriften på plass i et topp moderne spekematanlegg på 1200 kvadratmeter til den nette sum av 22 millioner kroner.
Faktisk er det ene produksjonsrommet som benyttes nå, like stort som hele det gamle bygget på hjemgården til daglig leder Kristoffer Evang. En eventyrlig forbedring med andre ord. Og litt flere eventyrlige tall: Neste år regner Evang med å omsette for mellom 25 og 30 millioner kroner. En formidabel utvikling i løpet av åtte års drift med andre ord. Hva er forklaringen?

Inne i 176 meny-butikker
- Ja, jeg må innrømme at det har gått raskt i svingene de siste årene. Vi så selvsagt ikke dette komme da vi i vår spede begynnelse i 2014 funderte på hva vi skulle satse på og hvilket marked vi burde utfordre. Med fasit i hånd, kan vi vel fastslå at vi traff brukbart. Forbrukerne har tatt godt imot våre produkter, bl.a. takket være solid distribusjonshjelp av NorgesGruppen. Det har hatt mye å si. Vi er nå inne i til sammen 176 Meny-butikker med to salamivarianter og fem spekepølse-typer. Rendyrkingen av spekemat basert bare økologisk og frilandsgris har op
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt