AddToAny

Arve Juritzen gjør comeback i TV-bransjen: - Har kjent savnet

Arve Juritzen gjør comeback i TV-bransjen: - Har kjent savnet
- Gleder meg veldig til å leke med Lasse Hallberg, sier Juritzen.
Etter å ha solgt sitt bokforlag til Petter Stordalen, gjør Arve Juritzen comeback i TV-bransjen. Han starter nå et eget selskap som skal utvikle nye TV-konsepter som skal produseres i samarbeid med Monday Production.

- Jeg har hatt 13 flotte år som forlegger, men har kjent savnet av kollegene fra TV bransjen. Hos Lasse Hallberg og Stina Greaker og det store fagmiljøet de har skapt i Monday Production, har jeg funnet en dynamisk havn for å være med på å skape fremtidens TV-program. For meg er dette den perfekte løsningen hvor jeg kan ha et kreativt fokus og overlate produksjonen til de beste i bransjen, sier Juritzen.

Juritzen har lang fartstid fra NRK, TVNorge og TV3, og tidlig på 90-tallet startet han Juritzen TV-produksjon, som ble solgt til MTV i 2000. Mange husker ham best som programleder i «TV 2 hjelper deg», «Vil du bli millionær» og «Big Brother».

Juritzen sier til Kampanje at han først og fremst skal drive med utvikling av TV-konsepter, og at han ikke vil være å se på TV-skjermen som programleder igjen med det første. Han har allerede konsepter til vurdering hos flere TV-kanaler.

- Jeg jobbet jo med det som foregår bak kamera i mange år, selv om folk nok husker meg best fra skjermen. Det er alltid morsomt å være sirkushest, og jeg dukker opp igjen på skjermen under en episode med «4-stjernes middag» senere i år - så det kan hende det blitt litt sånne ting igjen - men det viktigste for meg nå er programutvikling. Jeg vil skape nye programmer og nye måter å utvikle historier på, med tanke på den nye teknologien som har blitt tilgjengelig siden sist jeg jobbet i TV-bransjen, forklarer han.

Vil utvikle TV-drama

- Hva slags konsepter og programmer har du i ermet?

- Det jeg føler jeg er god på, er den journalistiske underholdningen. Jeg tror en av styrkene til «TV 2 hjelper deg» (Juritzen var programskaper, red. anm.) var en tydelig dramaturgi som vi kjenner igjen fra spillefilm og teater, blandet med journalistikken. Det mest spennende blir å implementere den nye teknologien som har dukket opp de siste årene, i TV-programmer. Jeg har overrasket over at TV-bransjen ikke har tatt mer av dette i bruk, for her mener jeg det ligger spennende ting. Nyhetstjenestene har jo for eksempel tatt bruk mobilvarsler, men jeg ser ikke tilsvarende utvikling innenfor underholdning.

Juritzen avslører også at han nå vil prøve seg på utvikling av dramaserier.

- Jeg er veldig glad i å gjøre ting jeg ikke har gjort før, så det vil jeg prøve å utvikle - men det første jeg skal prøve meg på er mer journalistisk underholdning, sier han.

- Hva savner du på norsk TV akkurat nå?

- Det store dilemmaet til TV-bransjen, når det kommer lineær-TV, er at man ikke tørr å røre suksessene. Jeg skjønner godt at man vil la det tikke og gå, men jeg synes nyskapningen har stoppet litt innenfor reality. Jeg har sittet utenfor og tittet inn, og det lærer man jo av. Det ser alltid annerledes ut på innsiden, så jeg håper det kan gi meg noen spennende muligheter.

Juritzen understreker at det har vært en «fantastisk kvalitetsøkning» siden han gikk inn i TV-bransjen første gang.

- Det er utrolig mye flinke folk som er her nå. Den gangen jeg begynte var vi pionerer, og vi var et av de første uavhengige produksjonsselskapene. Den økningen man har hatt i kunnskap og kvalitet har vært imponerende.

- Gleder meg til å leke med Lasse

Juritzen sier at han har hatt god kontakt med TV-bransjen etter at han forlot den, helt på begynnelsen av 2000-tallet.

- Vi hadde en reunion med Juritzen TV-produksjon i sommer, 26 år etter at vi startet opp, så jeg har absolutt hatt kontakt med bransjen. Det er morsomt å se at så mange av dem vi ansatte, nå er i lederposisjoner og fortsatt jobber med TV. Vi hadde et innmari godt miljø hos oss.

- Hvordan blir det å jobbe med Lasse Hallberg igjen 20 år etter «Big Brother» tok Norge med storm - får vi et nytt «Big Brother» av dere to?

- Kanskje det, humrer Juritzen.

- Jeg elsker å jobbe med Lasse, fordi han er konkret og tydelig. Mange mener mye om Lasse, men jeg synes han er en gedigen kapasitet, han har vært en ener i produksjonsmiljøet i alle år. Så at vi skal begynne å leke sammen igjen, det gleder jeg meg til, avlsutter han.

- Arve er en gedigen entreprenør med mange års erfaring i TV bransjen og med en brennende interesse for dens videreutvikling, så for oss er det en fantastisk mulighet å få samarbeide med en som kan faget og kreativt kan tilføre nye idéer vi kan være med og sjøsette, sier Lasse Hallberg og Stina Greaker, som er CEO og COO i Monday Production.

Monday Production består av selskapene Norsk Fjernsyn, Teddy TV, Monday Sport, Monday Scripted, Feelgood Scene Film og TV og Feelgood&iStage.

Image-text:

Innleder samarbeid:

Arve Juritzen er tilbake i TV-bransjen og skal samarbeide med sin gamle kollega Lasse Hallberg og Stina Greaker i Monday Production. Foto: Jyrki Salenius.

Den gang da:

Arve Juritzen ledet første runde av «Big Brother» på TVNorge i 2001. Her møter med Lars Joakim Ringom som ble stemt frem som vinneren av TV-seerne. Foto: Foto: Morten Holm/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Færre velgere i spill kan ha sendt TV-tallene nedover.
Kampanje 24.10.2020
PR-veteran Wenche Halsen skal lede et nytt nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund.
Kampanje 23.10.2020
- Vi har jobbet lenge med Sparebank 1, men sjelden har det vært gått så grundig til verks som i arbeidet med Bedriftsløftet, sier rådgiver i Kitchen.
Kampanje 23.10.2020
- For meg var det viktig å bli en del av et ungt selskap i sterk utvikling, sier Øystein Teslo som går til Joymo.
Kampanje 23.10.2020
Nå har TV 2 allerede spilt inn ny sesong.
Kampanje 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt