AddToAny

Arbeidsrettssaken i Lyngen: Striden står om fortrinnsrett

Brukte Lyngen kommune tilkallingskontrakter ulovlig? I så fall hadde antakelig Katrine Karlsen fortrinnsrett til stillingen som sykepleier ved Lyngen legekontor og kan tilkjennes erstatning. Dom i saken kommer innen 14 dager.
Sykepleien skrev onsdag om Katrine Karlsen som vikarierte ved Lyngen legekontor i over et og et halvt år uten å få jobben som sykepleier da den ble utlyst. Hun saksøkte kommunen for brudd på fortrinnsrett.

Hvis retten kommer til at Lyngen kommune har brukt tilkallingsvikarkontraktene ulovlig, skulle Katrine Karlsen hatt fortrinnsrett da en sykepleierstilling ble utlyst i januar i fjor.

Den liknet til forveksling på stillingen hun hadde besatt som tilkallingsvikar og vikar i over et og et halvt år.

I så fall kan hun bli tilkjent erstatning på 106 237 kroner pluss oppreisningserstatning og saksomkostninger.

Nord-Troms og Senja tingrett behandlet saken 12. og 13. januar og har 14 dager på seg til å avsi dom i saken.

Ønsket seg dagjobb

Jobben det var snakk om var en 80 prosent dagstilling, en attraktiv stilling siden man slipper å jobbe turnus. Det kom inn sju søkere, fem av dem hadde et fast tilsettingsforhold som sykepleier andre steder i kommunen.

Fra før har Karlsen en sønn i barneskolealder og i februar venter hun sitt andre barn med den nye samboeren som jobber turnus og er borte i lange perioder om gangen. Derfor har hun bestemt seg for at turnusarbeid er utelukket for henne.

Bakgrunn for saken

Da en fastlege med privatpraksis i kommunen døde sommeren 2019, ble over 600 av hans pasienter overført til Lyngen legekontor. Det var også tilknyttet en sykepleier til hans praksis. Hva som ville skje med fastlegehjemmelen var lenge uavklart.

Høsten 2020 ble det klart at legestillingen skulle organiseres ved legekontoret og at midler til en sykepleierstilling ville følge med hjemmelen, men først i november 2021 ble en ny fastlege ansatt.

For å avhjelpe på de mange økte oppgavene som fulgte i perioden hvor alt dette skulle avklares, ble Karlsen ansatt i en midlertidig stilling som tilkallingsvikar fra høsten 2019 etter først å ha vært ferievikar sommeren 2019.

Ulike kontrakter avløste hverandre, men felles for dem alle var at hun ble kalt tilkallingsvikar eller vikar. Hun jobbet tilsvarende 40 prosent til å begynne med, så 50 prosent og etter hvert 85,33 prosent på det meste, siden også koronapandemien ga økte oppgaver til legekontoret og hun fikk en vikarstilling para

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Min erfaring er dessverre at sykepleiere er dårlig på å søke råd, sier Marianne Larsen klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie.
Sykepleien 12.08.2022
Norge mottar fredag 1400 doser av vaksinen mot apekopper, opplyser EUs beredskapsorganisasjon Hera til NTB.
Sykepleien 12.08.2022
Antall elever på videregående som lider av en spiseforstyrrelse, har skutt i været, viser en fersk studie. Tallene overrasker ikke helsesykepleierleder Ann Karin Swang.
Sykepleien 12.08.2022
- Dette er ikke en solskinnshistorie, men en historie om kamp og om seire. Noen av dere sykepleiere er kanskje blant dem som reddet livet til denne studenten. Nå er hun en som gir tilbake til samfunnet, skriver Katrine Eeg Sand.
Sykepleien 11.08.2022
Gjennomgått covid-19 øker ikke faren for hjertesykdom. Det viser en studie gjennomført ved seks sykehus i Norge.
Sykepleien 11.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt