AddToAny

Amnesty Norge blar opp 300.000 kroner for baksiden av Financial Times

Amnesty Norge blar opp 300.000 kroner for baksiden av Financial Times
Over 2700 nordmenn har spleiset på Amnestys nyeste reklamestunt.
I et fengsel i Saudi-Arabia sitter en ung kvinne fengslet på ubestemt tid. Menneskerettighetsaktivisten Loujain al-Hathloul ble fengslet etter at hun la ut en film av seg selv mens hun kjørte bil. Nå sultestreiker hun for fjerde uke på rad. Amnesty forteller at al-Hathloul har vært utsatt for tortur, overgrep og isolasjon i fengselet og krever at hun settes fri.

Samtidig leder Saudi-Arabia G20-møte i år, som samler noen av de rikeste landene i verden. I morgen møtes noen av verdens mektigste ledere på møtet som i år foregår virtuelt, men under ledelse av Saudiske myndigheter.

Amnesty krever at Loujain al-Hathloul og flere kvinnelige aktivister nå må settes fri og ønsker å bruke G20-møte som et mulighetsvindu for å få til reelle menneskerettslige reformer i Saudi-Arabia.

- Giverviljen var helt overveldende

Amnesty har henvendt seg til sine støttespillerne med en konkret forespørsel om å bidra til å kjøpe en annonse i Financial Times. På få dager samlet menneskerettighetsorganisasjonen inn over 300.000 kroner til annonsestuntet fra over 2700 nordmenn.

- Giverviljen var helt overveldende. Det er tydelig at folk har et engasjement for Saudi-Arabia og at de ønsker å bidra, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge, til Kampanje.

Annonsen vil gå digitalt i Financial Times fra 9 - 22. november, og fylle baksiden av papiravisen på lørdag 21. November.

Se bilde av annonsen nederst i saken.

- Strategisk plassert nålestikk

- Vi kan ikke måle oss med det PR-maskineriet Saudi-Arabia har hyret inn for å pusse på imaget sitt og for å dekke til sannheten om menneskerettighetssituasjonen i det lukkede landet. Med denne annonsen henvender vi oss direkte til de personene vi vet at saudiske myndigheter er mest opptatt av å imponere, nemlig verdens - og næringslivsledere, sier Egenæs.

- Det blir et svært strategisk plassert nålestikk rett i hjertet til saudiske myndigheter, og kan forhåpentligvis bidra til at uskyldige menneskerettighetsforkjempere blir løslatt, fortsetter generalsekretæren.

Amnesty Norge forteller at de også har støtte i den norske befolkningen. En fersk undersøkelse Amnesty Norge gjennomførte i Oktober viser at 79 prosent mener norske myndigheter bør bli modigere til å kritisere menneskerettighetsbrudd i Saudi-Arabia.

På trykk: Denne annonsen fyller baksiden av papiravisen til Financial Times lørdag 21. november. Foto: Amnesty

Image-text:

- Rett i hjertet:

I et fengsel i Saudi-Arabia sitter Loujain al-Hathloul fengslet på ubestemt tid for å ha stått opp for kvinners rettigheter. Amnesty prøver nå å få verdensledernes oppmerksomhet rettet mot landet med en annonse i Financial Times. - Det blir et svært strategisk plassert nålestikk rett i hjertet til saudiske myndigheter, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Ansetter i møte med ny konkurranse fra Amedia.
Kampanje 27.11.2020
Kirkens Nødhjelp slår sammen to avdelinger, som skal ledes av Lisa Sivertsen.
Kampanje 27.11.2020
Nye tall fra Medietilsynet viser hvordan viruset har rammet norske mediehus.
Kampanje 27.11.2020
Extra er storfornøyd med sitt nye reklamekonsept. - Dette er viktig arbeid for oss, sier markedssjef.
Kampanje 26.11.2020
Produksjonsselskapet Klynge girer opp satsingen på lyd.
Kampanje 26.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt