AddToAny

Alles kamp mot alle på landsmøtet i NSO

Klart for kamp om øverste ledelse i NSO
Studentvalg. Valgkomiteen i NSO har kommet med sin innstilling, men flere av dem som er vraket av komiteen opprettholder kandidaturene sine likevel. 2011 var sist gang NSOs landsmøte fulgte valgkomiteens innstilling.
Mandag ble det klart at valgkomitéen i Norsk studentorganisasjon (NSO) foretrekker Håkon Randgaard Mikalsen til jobben som leder for organisasjonen det neste året.

Les også intervju med Mikalsen: - Vi må studere mer, på kortere tid, under dårligere forutsetninger

Opprinnelig var det fire kandidater til ledervervet: Ida Austgulen, Kai Steffen Østensen og Marte Øien. De to førstnevnte har bestemt seg for å opprettholde kandidaturene sine, og utfordre Mikalsen.

Tre om ledervervet

Mitt fortrinn er at jeg vet hvilke strenger man skal spille på, fra dag én. Ida Austgulen Lederkandidat NSO

Austgulen viser til at valgkomitéen nå har gjort en vurdering basert på retningen komitéen mener NSO skal ta videre, og at det nå er opp til landsmøtet å avgjøre dette på lørdag.

- Men hvorfor skal landsmøtet velge deg fremfor Mikalsen?

- Fordi jeg kjenner organisasjonen fra mange sider. Politisk sett er kandidatene ganske like. Vi er enige om målet, men litt uenige om veien dit. Mitt fortrinn er at jeg vet hvilke strenger man skal spille på, fra dag én.

Kai Steffen Østensen bekreftet umiddelbart mandag at han vil opprettholde kandidaturet sitt.

- Hva er planen frem mot lørdag?

- Valgkomitéen har landet en innstilling, jeg har fått begrunnelsen for den og det handler om at valgkomitéen er uenige i min prioritering for arbeidet i arbeidsutvalget det neste året, forklarer Østensen.

Han la tirsdag ettermiddag ut en tekst på Facebook om nettopp dette, der han gjengir valgkomitéens begrunnelse og blant annet fremhever bedre samarbeid mellom organisasjonen sentralt og medlemslagene som en av sine viktigste ambisjoner.

Kai Steffen Østensen opprettholder også lederkandidaturet sitt. Foto: Olav Breen/UiA

Jeg

Les mer

Flere saker fra Khrono

Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022
For å forstå rekrutteringsutfordringene til lærerutdanningene trenger vi en kunnskapsbasert tilnærming og mer forsking om temaet, skriver dekan Asle Holthe.
Khrono 13.08.2022
Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Khrono 13.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt