AddToAny

Allerede to uker før studiestart møter jeg et politisk akademia

Det er fortsatt sommerferie, og universitetene har allerede signalisert sin støtte til godt kamuflert politisk agenda med SAIH-tierne i semesteravgiften, skriver Jack Chen, som skal begynne å studere filosofi i høst.
I dag skulle jeg betale semesteravgiften som alle andre elever må gjøre før de får meldt seg opp til sine emner. Som en ny student vil jeg gjøre dette riktig og raskt. Jeg tar en titt på fakturaen og de summene jeg må betale: 600kr til Studentsamskipnaden SiO og 40 kroner til Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond-SAIH.

SAIH? Hva er det? Jeg tar en titt på nettsidene deres, og de beskriver seg selv som en partipolitisk uavhengig organisasjon. Greit, jeg leser videre. Jeg finner ut at SAIH har laget det 50 siders lange dokumentet «En introduksjon til avkolonisering av akademia». Hva sier SAIH om denne?

«(...)Aktivister og akademikere har utarbeidet et pedagogisk verktøy for norske studenter om hvordan man kan jobbe med avkolonisering av akademia.»

Sitatet er hentet fra deres nettside.

«(...)Aktivister og akademikere har utarbeidet et pedagogisk verktøy for nor

Les mer

Flere saker fra Khrono

Aleksander Stokkebø (H) stiller spørsmål ved hvor uavhengig komiteen som har vurdert søknadene om nye jussutdanninger er. Ola Borten Moe avviser kritikken.
Khrono 28.09.2022
Satsinga på innovasjon er her for å bli. Fagmiljøa på universitetet må ta eigarskap til den, skriv Lars Nyre.
Khrono 28.09.2022
En ekspertgruppe vurderer om det er for rigide krav for å bli universitet og ber om innspill fra universiteter og høgskoler.
Khrono 28.09.2022
Vi bør se på ph.d.-kandidatenes totale arbeidsbyrde, og vurdere om det er realistisk å innfri de forventningene vi har til dem på tre år.
Khrono 28.09.2022
Det norske opptakssystemet knaker i sammenføyningene. Det trengs investeringer på flere hundre millioner i nytt system, kommer det fram i ny rapport.
Khrono 28.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt