AddToAny

Alfabetisk oppgavedeling kan være en løsning for helsevesenet

Vi mangler alle typer helsepersonell. Så hvordan kan vi i fremtidens helsetjeneste sikre at oppgavene løses kvalitetsmessig og pasientsikkerhetsmessig godt av rett personell på rett sted og til rett tid?
På fylkesmøtet i Norsk Sykepleierforbund (NSF) Viken 7. mars ble delegatene utfordret til å diskutere hva som må til for å sikre nødvendig kapasitet og kvalitet og dermed befolkningens tillit til helse- og omsorgstjenestene også i fremtiden. Og hva betyr det for NSFs politikk med hensyn til blant annet ansvar- og oppgavedeling og ledelse?

Mange modige og dyktige sykepleiere gikk på talerstolen foran om lag 250 tilhørere. En av dem var Miljana Kljajic. Hun satte søkelyset på noe viktig og sa følgende: «Hva om helsefagarbeidere gjør A til H, så kan sykepleierne gjøre I til Å»?

Oppgavedeling er viktig

har satt pekefingeren på hvor viktig oppgavedeling er som avgjørende faktor for både god samhandling og en.

Kommisjonen påpekte at begrepene oppgavedeling, oppgavefordeling, oppgaveforskyvning og oppgaveglidning brukes tilnærmet synonymt i faglitteraturen. Jeg mener det er en forskjell på disse begrepene, og at de bør avklares før man kan tilnærme seg denne tematikken.

Verdens helseorganisasjon (WHO) fremhever at oppgavedeling - - utvider omfanget av helsepers

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykehuset i Vestfold har lykkes med å friste sykepleierstudenter med seks timers lønn for fire timers vakter.
Sykepleien 29.03.2023
Det er ikke for moro skyld at helsepersonell skriker av full hals. Det er fordi vi frykter for helsetjenesten, fremtiden vår og - ikke minst - for pasientene våre.
Sykepleien 28.03.2023
18 av 31 pasienter fikk ikke forsvarlig helsehjelp etter deltakelse i kreftstudien Norwait, skriver statsforvalteren i Vestland.
Sykepleien 28.03.2023
Mange flere kvinner unngår nå plager med vannlating og tarmtømming etter fødselen, enn for 20 år siden.
Sykepleien 28.03.2023
Byrådet i Oslo varsler at de skal rydde opp i kommunens helsehus. Mer penger til støttepersonell og en stor omorganisering til 60 millioner kroner er planen.
Sykepleien 28.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt