AddToAny

Agderposten åpner huset for debatt under Arendalsuka

- Jeg er sikker på at Stein Gauslaa hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset, sier sjefredaktør Katrine Lia.
For første gang åpner Arendalsukas eneste lokale mediehus dørene for debatter hele uka.

- «Mediescenen» i Agderpostens lokaler er noe jeg vet vår tidligere sjefredaktør Stein Gauslaa hadde satt stor pris på, sier Katrine Lia, sjefredaktør i Agderposten, i en pressemelding.

Under Arendalsuka vil det pågå debatter daglig i Agderpostens lokaler i Østregate i Arendal. Her skal ulike medieaktører invitere til mediedebatter.

Det siste halve året har Lia og livesjef Øystein Bjerkestrand i Agderposten, i samarbeid med sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad, jobbet for at presseorganisasjonene skal flytte inn i Agderpostens lokaler for å arrangere debatter der.

I tillegg til Agderposten og Fædrelandsvennen inviterer Media City Bergen, Norsk Journalistlag, Redaktørforeningen, MBL, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund og Landslaget for lokalaviser til en rekke spennende debatter i Agderpostens auditorium.

Takker avdøde forgjenger

Tidligere sjefredaktør i Agderposten, avdøde Stein Gauslaa, var en av initiativtakerne til Arendalsuka, sammen med blant andre Øystein Djupedal, tidligere fylkesmann i Aust-Agder, står det i pressemeldingen.

- Da Stein Gauslaa, takket av i Agderposten, tok han opp dette med betydningen av debatter. Det skjedde på takkelunsjen i dette avishuset, i etasjen over det som nå blir vår nye mediescene. Jeg er sikker på at Stein hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset, sier Lia.

På Mediescenen under Arendalsuka vil det foregå debatter om ytringsfrihet og mediepolitikk, om hvem som egentlig får plass på Arendalsuka og hva som kan være løsningen når desinformasjon og falske nyheter truer sikkerhet og demokrati.

Kjersti Løken Stavrum kommer til Mediescenen for å diskutere ytringsfrihetskommisjonens rapport, dagen etter at den blir lagt frem. Hva sier ytringsfrihetskommisjonens rapport om offentlighet, kildevern og debatten i kommentarfeltene?

Kultur- og medieminister Anette Trettebergstuen kommer også, for å legge frem sine tanker om norsk mediepolitikk og fortelle om heller viktigste prioriteringer fremover.

Hvem er Arendalsuka for?

Media City Bergen inviterer til debatt om falske nyheter og mediesikkerhet: Falske nyheter og deep fake ble tidlig våpen i krigen i Ukraina, og falske videoer ble spredd i rekordfart - også her i Norge. Debatten ledes av Kjetil H. Dale fra TV 2 og innleder blir Eirik Solheim.

Det blir også debatt om hvem Arendalsuka egentlig er til for - i regi av Agderposten.

- Både i Agderposten og i Aftenposten er det stilt spørsmål ved hvordan vanlige folk og ungdomspolitikere skal ha mulighet til å delta i Arendal. Eksempelvis koster det stadig mer å leie seg hus i Arendal under Arendalsuka, sier Lia.

Fornøyd med årets mediescene

Livesjef Bjerkestrand er fornøyd med at Agderposten nå bygger opp en mediescene hvor alle kan komme til dekket bord.

- Vi stiller med alt som trengs for å arrangere, vise og distribuere debattene til et bredt publikum. Vi har også et podcast-studio i nærheten for dem som skulle trenge det, sier Bjerkestrand.

Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk Redaktørforening er positiv for at Agderposten og Fædrelandsvennen har invitert medieorganisasjonene inn i Agderposten.

- Vi setter stor pris på at vi kan holde til hos Agderposten, på det som vil bli en fin scene for debatt for alle som er opptatt av ytringsfrihet, mediepolitikk og andre viktige temaer i norsk offentlighet, sier Nybø i pressemeldingen.

Image-text:

Sjefredaktør Katrine Lia og livesjef Øystein Bjerkestrand i Agderposten åpner sine lokaler under årets utgave av Arendalsuka.

Foto: Eline Storsæter/Agderposten

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dette er Solbergs første kunstutstilling. - Jeg ville ikke vært meg om jeg ikke utforsket andre måter å fortelle historier på.
Journalisten 29.09.2022
Nå er Gro Holm på plass i Moskva, men hun fikk ikke med seg alt utstyret.
Journalisten 29.09.2022
Vil ikke inn i kulturkrigen. Onsdag ble kulturavisen Tidens ånd lansert. Avisen skal tilby reportasjer, anmeldelser, nyheter, essays og artikler om kultur i inn- og utlandet. Det er Ida Wammer som skal være ansvarlig redaktør.
Journalisten 29.09.2022
Retten tok «vanskelig avgjørelse» om at samme begrensninger må gjelde for all presse i saken.
Journalisten 29.09.2022
Ragna Aarli mener dagens regelverk er utdatert. På oppdrag fra Justisdepartementet har jusprofessor Ragna Aarli utredet og foreslått en rekke endringer i dagens regler for innsyn i straffesaker.
Journalisten 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt