AddToAny

Advokatforeningen setter sluttstrek i Uganda og Guatemala

Advokatforeningens internasjonale rettshjelpsutvalg - som i tretti år har bistått i prosjekter i Uganda, Nepal og Guatemala - avsluttes. - Vi har fått utrettet veldig mye med få ressurser, sier medlemmer i utvalget.
Sterke minner strømmer på når utvalgsleder Susanne Munch Thore og medlemmene Paal-Henrich Berle og Kjersti Hasfjord forteller om samarbeidet med advokater i Uganda og Guatemala.

- I Uganda har vi hørt om unge menn som har sittet fengslet i årevis uten engang å ha sett en dommer, og møtt rettsløse enker som er drevet ut av husene sine av mennenes arvinger, for å nevne et par eksempler. Noe annet, og større, er å erfare hvordan våre advokatkolleger både i Uganda og Guatemala vokter over rettsstaten, og hvordan de opptrer vis-a-vis myndighetene. Dette imponerer oss, sier de tre.

De forteller at Uganda Law Society, som har vært Advokatforeningens samarbeidspartner, for et par år siden saksøkte staten, etter at en paragraf i Grunnloven ble endret som spesifiserte hvor lenge en president kan sitte ved makten.

- Søksmålet var et direkte angrep mot den sittende presidenten, og ble trenert til etter at presidenten var gjeninnsatt. Men spørsmålene saken reiste blir stadig mer aktuelle også i vår egen del av verden - vi vet jo alle hva som skjer i Tyrkia, Polen, Ungarn og i Russland, for eksempel. I mange av landene vi har tette relasjoner til, opplever vi at myndighetene systematisk uthuler folks rettssikkerhet og menneskerettigheter, og at domstolene politiseres. At våre kolleger i Uganda har guts og evner til å stå opp imot dette, er imponerende, og noe vi tar med tilbake til vår egen hverdag, sier Berle.

- Vi kan ikke ta rettsstaten for gitt, understreker han.

En annen erkjennelse er at saksfeltene advokatkollegene opplever, gjerne er veldig gjenkjennelige og uni

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021
- Skaper unødig merarbeid, og går ut over advokatenes likviditet, sier advokat Trygve Staff.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 26. september Jurist SpareBank 1 Utvikling utvikler, drifter og forvalter løsninger for alle bankene og produktselskapene i SpareBank 1 Alliansen. Totalt håndterer vi løsninger som brukes av over 1 million SpareBank 1-kunder.
Advokatbladet 16.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt