AddToAny

Advarer arbeidsfolk mot Senterpartiets regjeringsplan

En mindretallsregjering av Sp og Ap kan være dårlig nytt for arbeiderklassen, mener SV-kandidat og Fagforbund-lokallagsleder Sara Bell. I sommer har hun fått «prøvekjøre» Stortinget.
Sara Bell er på andreplass i Hordaland SVs stortingsvalgsliste, som kan bety stortingsplass for henne dersom det går bra for SV i valget i september.

I sommer har hun fått en forsmak på hvordan den nye hverdagen kan se ut.

- Luksus å komme hit

De fleste stortingsrepresentantene er på ferie, så da har Bell fått muligheten til å fylle deres sko i en uke. Den siste uken har hennes arbeidsoppgaver vært mediearbeid og å være SVs stemme i sakene som faller under hennes kompetansefelt.

Hun har også brukt uken på å se hvordan prosessen er internt i partiet, og hvordan de jobber fram sakene parlamentarisk, som hun tidligere ikke har erfaring med.

- Det er en stor luksus å komme hit når det nesten ikke er noen på jobb. Jeg har fått veldig mye hjelp og støtte, og har fått prøvd meg på ting som jeg ellers synes hadde vært litt skummelt.

Å komme på var en av disse, men alt er en vanesak, og mengdetrening er bare godt å ha med seg, forteller hun.

Trener seg opp til høyere tempo

Sara Bell har vært Fagforbundets leder i Bergen siden 2013 og forteller at hun syntes det var like skummelt å holde sine første appeller og å stå på talerstolen i LO-kongressen for første gang.

- Det er en treni

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Til sammen 198 ledere i helseforetakene tjener mer enn helseminister Bent Høie (H), som har en årslønn på 1,4 millioner kroner.
Fagbladet 21.09.2021
Pensjonistforbundet har i mange år nektet å skrive under protokollen etter trygdeoppgjøret. Nå håper lederen i Fagforbundets pensjonistutvalg, Bjørg Hageløkken, på bedre samarbeid med en ny rødgrønn regjering.
Fagbladet 21.09.2021
Hovedtillitsvalgt Arne Hernes er selv ansatt på Nav-kontoret der to ansatte ble knivstukket. Han er opptatt av at de ansatte nå skal vite at det er folk rundt dem.
Fagbladet 21.09.2021
Dårligere sosialt miljø og lavere kvalitet på utdanningen - dette er noen av resultatene fra Studiebarometeret for fagskolestudenter. NOKUT-direktøren er bekymret.
Fagbladet 21.09.2021
Drapet på den Nav-ansatte er først og fremst en tragedie for den drepte kvinnens familie, venner og kolleger. Men det er også en påminnelse om hvor farlig det er å jobbe i velferdsstatens førstelinje.
Fagbladet 21.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt