AddToAny

Abid Raja klar som kulturminister: - Et spennende valg

Slik tar bransjen imot sin nye medieminister.
Saken blir oppdatert.

Fredag formiddag tok Venstre-politiker Abid Raja sine første steg som kulturminister nedover Slottsplassen som en del av regjeringen Erna Solberg har satt sammen etter at Fremskrittspartiet trakk seg ut.

Han tar over posten som Venstre-leder Trine Skei Grande har hatt i to år. Hun blir ny kunnskapsminister.

- Han skal videreføre mange av de store prosjektene som Trine har satt i gang. Han får også ansvar for hele idrettsområdet. Jeg har sagt til han at jobben som minister for dette er å se på og heie, ikke delta i alle øvelsene, som jeg vet han hadde hatt en tendens til å gjøre, kvitterte Erna Solberg da hun introduserte Raja på dagens pressekonferanse.

Nå møter den nye kulturministeren en spent mediebransje. Administrerende direktør i Mediebedriftenes landsforening, Randi S. Øgrey, tar imot den nye medieministeren med følgende ord:

- Det er viktigere enn noen gang å fremme en fremtidsrettet mediepolitikk for å sikre det norske mediemangfoldet. Endringstakten i bransjen kommer til å fortsatt være høy og virkemidlene må speile dette, sier MBL-sjef Randi Øgrey.

- Hva er de viktigste sakene Abid Raja skal se på som medieminister?

- Vi håper han vil se på saken med mediestøtteråd på nytt. Det synes vi er et usedvanlig dårlig forslag, sier hun.

Forslaget om å etablere et nytt Mediestøtteråd, som skal få ansvaret for å fordele midler mellom ordningene i den nye modellen for mediestøtte, har blitt møtt med motstand av mediebransjen.

- Ellers så håper vi han vil bidra til å utvikle virkemidler for fremtiden. Vi håper han vil være en fremtidsrettet medieminister som ser vi verdien til de redaktørstyrte mediene, sier hun.

Øgrey håper også Raja vil ta fatt på utfordringene de globale aktørene skaper for den norske mediebransjen.

- Selv om vi har hatt en kulturminister som har levert på moms og medieansvarslov og gjort en rekke tiltak, så er det fortsatt en lang arbeidsliste igjen i regjeringsplattformen som vi ser frem til å jobbe med han på. Vi inviterer han gjerne på medieturné, sier Øgrey.

- Hva slags inntrykk har du av Raja?

- Han har masse energi og er veldig opptatt av ytringsfrihet og den gode samtalen i mye av det han har gjort. De verdiene ser vi frem til at han tar med seg videre.

Også administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen, er spent på hva den nye ministeren vil levere.

- Det er et spennende valg og en spennende kulturminister, det er det ingen tvil om. Han kommer fra Venstre og vi vet at Venstre har en klar og tydelig mediepolitikk. Det har vi forventninger til. Så synes vi det er spennende at det er en annerledes og frisk type, som vi absolutt må ha forventninger til, sier han til Kampanje.

Assisterende generalsekretær i Redaktørforeningen, Reidun K. Nybø, sier at hun håper at Abdi Raja vil være opptatt av mediepolitikk.

- Vi håper han vil være en engasjert medieminister. Det opplever vi at Trine Skei Grande har vært. Øverst på ønskelisten vår akkurat nå som vi har levert vår høringsuttalelse om den nye loven om mediestøtte, er at han kan få bort dette mediestøtterådet ingen vil ha. Her har sagt at saksbehandlingsreglene grenser til det uforsvarlige, sier hun til Kampanje.

Hun oppfordrer også Raja til å bidra til større åpenhet i det offentlige.

- Vi er opptatt av mye på medieområdet som ikke koster penger, og det er at man ikke bare snakker om åpenhet i festtaler, men at man fra det offentlige sin side også viser at man ønsker å være åpen. Der er det mye en minister kan gjøre for at offentlige data blir tilgjengelig for journalister, sier Nybø.

Image-text:

Overveldet:

Abid Raja fikk hendene fulle av blomster da han ble presentert som ny kulturminister i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Restene etter Gresvig-konkursen skal drives videre som Intersport.
Kampanje 24.02.2020
NRKs lørdagssatsing øker oppslutningen i sin tredje sesong.
Kampanje 24.02.2020
Tidligere Gresvig-sjef Lars Kristian Lindberg får nye oppgaver.
Kampanje 24.02.2020
- Hopper du rett til tiltakene, er konsekvensen ofte at folk stritter mot, skriver Snorre Erichsen Skjevrak, rådgiver i Geelmuyden Kiese.
Kampanje 24.02.2020
Malin Donoso Martnes er en av fire såkalte MVP-er innenfor Business Applications i Norge.
Kampanje 24.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt