AddToAny

ABE-reformen i sektoren må ikke bli en hvilepute

Jeg tror at Norge kan forme sin fremtid gjennom forskning og utdanning, men da er ostehøvelkutt lite målrettet, skriver Marianne Synnes Emblemsvåg.
Regjeringen innførte fra budsjettåret 2015 avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen (ABE-reformen) som en fast del av budsjettarbeidet, for å effektivisere og avbyråkratisere offentlig sektor. I Jeløya-plattformen viste regjeringen til at offentlig sektor må vise omstillingsevne og -vilje, og at reformen skal gi insentiver til mer effektiv statlig drift og skape handlingsrom til å finansiere satsinger, blant annet på viktige områder som trygghet og beredskap, helse, samferdsel og kunnskap.

Det er liten grunn til å tro at Norge har mindre behov for kunnskapsutvikling og innovasjon enn EU. Marianne Synnes Emblemsvåg Stortingsrepresentant (H)

Jeg skal straks innrømme at jeg kanskje var en av de få som ønsket reformen velkommen da den kom, selv om jeg da var rektor og ikke politiker. Dette fordi jeg etterlyste virkemidler for effe

Les mer

Flere saker fra Khrono

NTNU har et etterslep på over 170.000 dokumenter, like mange som de journalfører på et helt år. - Det er viktig at utfordringene blir tatt på alvor, understreker Arkivverket.
Khrono 09.12.2019
Simulas Kyrre Lekve drar konklusjoner ut fra et datagrunnlag som er svakt, og som ikke er tilpasset oppdraget norske TTO-er skal levere på: Verdiskaping i bred forstand, skriver seks TTO-ledere.
Khrono 09.12.2019
- Regjeringen oppfordrer oss til å utdanne oss i utlandet. Da rimer det dårlig når myndighetene møter oss med avslag og taushet.
Khrono 09.12.2019
Mens det blir mer plikt og tvang i høyere utdanning, holder det moderne kunnskapssamfunnet vi tok for gitt på 90-tallet på å slå sprekker, skriver Jan Frode Haugseth.
Khrono 09.12.2019
Stord-jenta, Catrine Hole, er en av dem som det siste året har ropt høyest for å bevare utdanningstilbud på Helgeland. Hun er negativ til at flere høgskoler ønsker å gå sammen og bli store universiteter. - Det er å gå feil vei inn i fremtiden.
Khrono 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt