AddToAny

30 kvalitetsbevisste år

I 30 år har Noklus gitt råd, veiledet og kurset primærhelsetjenesten. Vi ble med til Open omsorg i Bø på «deltakerbesøk».
Dagens biltur langs Riksvei 36, som snor seg gjennom vakre og grønne telemarksbygder, er ikke lang. Det tar i underkant av en time fra laboratoriekonsulent Anne-Lise Ramsvig kjørte fra kontoret sitt i Porsgrunn, til vi svinger inn på parkeringsplassen utenfor hjemmetjenestens kontorer i Bø; Open omsorg. Men det hender at turene er lengre. Skal hun til Rjukan eller Austbygde i Tinn kommune, må hun belage seg på fem - seks timer bak rattet i løpet av arbeidsdagen. De besøkene legger hun helst til sommerhalvåret, forteller hun, for om vinteren kan snøen ligge tykk og glatt på veiene.

Men ikke i dag. Nå er det fuglesang og grønne busker som omkranser den rødbrune bygningen midt i Bø sentrum. Den huser både hjemmetjeneste, omsorgsboliger og sykehjem.

Det er sykepleier Elisabeth Josefsen som tar imot oss. Hun har hatt stillingen som fagleder siden februar i år. Da valgte hjemmetjenesten i Midt-Telemark kommune å prioritere kvalitetsarbeidet og opprettet en fagstilling. En av mange oppgaver er å være Noklus-kontakt - og dermed ha ansvar for å kvalitetssikre blodprøvetaking og laboratorieanalyser.

- Etter ti år som sykepleier i kommunen kjente jeg godt til Noklus sin virksomhet, men i en travel hverdag tenkte jeg ikke så mye over hvor viktig kvalitetsarbeidet er, sier Josefsen - og tilføyer:

- Jeg skulle gjerne lært mer om blodprøvetaking og preanalyse under utdanningen.

Veteranen Ramsvig

Hjemmetjenesten er et av de siste tilskuddene i Noklus sin deltakermasse. Det var legekontorene stiftelsen ble skapt for - av legeforeni

Les mer

Flere saker fra Bioingeniøren

Norske forskere har DNA-analysert brunbjørn siden 2004. Metodene er til forveksling like de som brukes ved DNA-analyser av mennesker.
Bioingeniøren 19.08.2022
? SAN og Spekter ble like før ferien enige om årets lønnsoppgjør. Dette var et hovedoppgjør, hvor forhandlingene omfattet både økonomi og andre rettigheter.
Bioingeniøren 19.08.2022
BFIs spesialistkomité har godkjent fire nye bioingeniørspesialister. Én har fått fornyet godkjenning.
Bioingeniøren 19.08.2022
? 26. november 2021 fant et stort omikronutbrudd sted på et julebord på Aker brygge. 74 prosent av de 111 gjestene fikk covid-19. Alle de 111 var vaksinert med to doser mRNA-vaksine mot SARS-CoV-2.
Bioingeniøren 19.08.2022
? 3. juni i år gjennomførte Berlevåg kommune i Finnmark en vellykket sertifiseringsøvelse.
Bioingeniøren 19.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt