AddToAny

«Klagestorm» mot NRK - har fått 250 klager på EU-dekningen

- Det er ikke så ofte det kommer flere hundre klager på en sak, sier rådssekretær.
Kringkastingsrådet har mottatt 250 klager fra klagere som er misfornøyde med at organisasjonen «Nei til EU» ikke intervjues eller inviteres oftere til debatter i NRKs nyhetsdekning.

- Det er ikke så ofte det kommer flere hundre klager på en sak. Det skjer som regel maks en håndfull ganger per år. Klagerne mener at Nei til EU ikke er godt nok representert i flere nyhetssaker, sier rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje.

- Ser dette ut som «organisert klaging»?

- Flere av klagene har med en oppfordring om å klage til Kringkastingsrådet. Jeg har ikke sett hvor oppfordringen kommer fra.

- Er det sannsynlig at saken kommer til å diskuteres i Kringkastingsrådet?

- Det er ikke mulig å svare på før rådsmedlemmene har meldt inn hvilke saker de vil behandle. Det skjer noen dager før rådsmøtet, sier Skarrud.

Neste møte i Kringkastingsrådet avholdes 21. juni.

- La oss starte en klagestorm

En av klagerne starter klagen med en oppfordring til å starte en «ny klagestorm mot NRK».

- Jeg reagerer på at organisasjonen Nei til EU ikke slipper til hos NRK og det mener jeg er synd, for da får vi ikke en mer nyansert debatt. Når det kommer til strøm, så har Nei til EU synspunkter som normalt sett ikke kommer frem i NRK til vanlig. Nei til EU slipper ikke til engang i EU-debattene/diskusjonene som NRK arrangerer. I ett demokrati er det viktig at nettop pressen er sitt ansvar bevisst og belyser alle parter i en sak som er så viktig for nasjonen, skriver klageren videre.

Samme type ordlyd er å finne i flere av klagene Kampanje har fått tilgang til. Denne er også en gjenganger:

- Jeg synes det er merkelig at NRK ikke slipper til Nei til EU sine meninger og syn i debatter om EU og EØS. Nå kan det virke som en ny EU-debatt er nært forestående, da er det viktig å slippe til denne store organisasjonen som har rundt 20.000 medlemmer. De besitter mye kunnskap om EU/EØS, og representerer motstanden mot Norges implementering i EU.

Slik svarer NRK på kritikken

Kampanje har bedt redaktør for nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, om å kommentere klagene.

- Alle er velkommen til å sende inn klager til kringkastingsrådet. Vi registrere at svært mange av disse klagene har samme ordlyd, så det kan virke som det er en felles tanke bak. Generelt er vi opptatt av at alle relevante stemmer skal slippe til i samfunnsdebatten, også interesseorganisasjoner, sier han.

Det har foreløpig ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Nei til EU.

Image-text:

Oppfordrer til klagestorm:

- Det er ikke så ofte det kommer flere hundre klager på en sak, sier rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje. Nå har 250 personer klaget inn NRK til Kringkastingsrådet fordi de ønsker større dekning av organisasjonen Nei til EU. Flere av klagerne oppfordrer til å sette i gang en klagestorm.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Klesbutikken Brandy Melville søker etter «babes» som kan jobbe i butikken. Det mener Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) kan være ulovlig.
Kampanje 27.05.2022
Over 600.000 har fulgt årets sesong på TV 2.
Kampanje 27.05.2022
Herman Flesvig er i gang med nye TV-innspillinger.
Kampanje 27.05.2022
Med Maja Håkenstad og Åsmund Holien Mo teller byrået 16 ansatte.
Kampanje 27.05.2022
Los & Co står bak den nye reklamekampanjen til Strim som allerede har gjort suksess på radio.
Kampanje 27.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt