AddToAny

«Det har vært krevende å tilrettelegge for et godt kurs på grunn av pandemien»

Viserektor Morten Brekke svarer på kritikken mot UiAs kurs i universitetespedagogikk.
Jeg viser til kollega Kristian Mjålands innlegg om vårt universitetspedagogiske opplegg UNIPED 17. juni hvor han peker på ulike forbedringspunkter.

Det er alltid ønskelig at vi får til en god dialog om alle sider med hvordan universitetet drives. Det er jo slik vi blir bedre, og jeg kan forsikre om at vårt pedagogiske utviklingssenter vil se på momentene Mjåland beskriver for å vurdere forbedringstiltak. Det er slik UNIPED-kurset vårt har vært utviklet siden oppstarten i 1999.

Mjåland har helt rett i at det har vært krevende å tilrettelegge for et godt kurs på grunn av pandemien. Det som sies rundt kvaliteten på det som måtte bli digitalt tar vi til oss.

Opplegget skulle (som mye av undervisningen vår) etter planen være fullstendig oppmøtebasert, og vi mener at et kurs som også skal forberede våre undervisere for analog undervisning må ha en analog del.

Det å formidle fagstoffet er fokus i den siste delen av programmet som nå er utsatt. UiA-studentene melder i evalueringer at våre undervisere kan bli bedre i sin praktiske pedagogikk. Denne delen ble lagt helt til slutt i programmet i håp om å få det til innenfor planlagt tidsramme. Som også flere deltakere meldte til oss, var det ikke forsvarlig å gjennomføre på grunn av den krevende smittesituasjonen i Agder. UiA som arbeidsgiver kommer til å legge til rette for at alle deltakerne får gjennomført siste del i høst, og tilbakemeldingene fra deltakerne så langt viser at dette lar seg gjennomføre.

Det som skrives i innlegget om ressursbruken bygger på noen misforståelser, men det kan vi gjøre nærmere rede for i videre dialog med Mjåland. Igjen, alle tilbakemeldinger tas imot med takk og tas med i arbeidet for stadig å forbedre og utvikle våre kurs.

Image-text:

Morten Brekke. Foto: UiA

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt