AddToAny

«Barnehageonkel» eller «tante» - hvor blir det av den respekten vi fortjener?

«Barnehageonkel» eller «tante» - hvor blir det av den respekten vi fortjener?
«Barnehagen og dens ansatte har større respekt i dag enn før, men vi har fortsatt en lang vei å gå,» skriver Marius Emil Kjørstad.
Jeg melder meg med dette leserinnlegget på det Nicolai Paul Celdran-Johannessen skrev i sitt leserinnlegg, om barnehageyrkets anerkjennelse og respekt i det norske samfunnet, som ble publisert på barnehage.no den .

I likhet med ham, begynte jeg å jobbe i barnehagen uten egentlig å vite hva jeg gikk til. Jeg hadde på den tiden jeg begynte i barnehagen egentlig tenkt å ta en helt annen utdanning. Jeg trodde barnehagen ikke var noe for meg, ikke et yrke jeg kunne trives i. Litt på grunn av slik samfunnet rundt meg fremstilte yrket, og litt på grunn av den lave anerkjennelsen og respekten jeg da opplevde at barnehageansatte hadde. Det tok derimot ikke lang tid før jeg begynte å revurdere mitt yrkesvalg. Ett år etter at jeg begynte som vikar i barnehage valgte jeg å legge bort alle tidligere planer, og heller begynne på barnehagelærerutdanningen ved Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim.

I dag er jeg svært glad jeg tok dette valget. Jeg ser på jobben min som verdens beste, og jeg ville ikke byttet ut yrket med noe annet.

En del av utdanningsløpet

Jeg ser på jobben min som verdens beste, og jeg ville ikke byttet ut yrket med noe annet.

Marius Emil Kjørstad, pedagogisk leder

Barnehagene ble i 2005 flyttet fra Barne- og familiedepartementet til Kunnskapsdepartementet og ble på grunn av det, og på grunn av revisjonen av rammeplanen av 2006, offisielt anerkjent som en del av det norske utdanningsløpet. Høsten 2013 ble i tillegg navnet på profesjonsutdanningen endret fra førskolelærer til barnehagelærer.

Disse to endringene har gjort at barnehagen har blitt mer anerkje

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt