Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Gull&Ur

gullur
Gull&Ur er et tidsskrift for Norges Gullsmedforbund og Norges Urmakerforbund. Bladet skal bistå bedriftene til å bli mer lønnsomme og konkurransedyktige i et stadig tøffere marked. Bladet skal være kunnskapsmegler/motivator/rådgiver for å fremme betydningen av bedre ledelse, styring, fagkompetanse og markedstilpasning. Gull&Ur retter seg mot hele verdikjeden i gullsmed- og urmakerbransjen. Utviklingen i bransjene følges opp gjennom reportasjer og nyhetsformidling.
Det er også en viktig oppgave å bringe informasjon om moter og trender, samtidig som vi tar vare på tradisjonene.
Opplag: 1 104
Frekvens: 8 utgaver pr år
Gull&Ur
Torggata 10
0181 OSLO
Tlf 22 34 89 00
Faks 22 34 89 19
Ansvarlig redaktør
Eva Alnes Holte
22 34 89 07
93 45 74 10
eva@gullsmed.no
Annonseansvarlig
Rigmor Fein
22 34 89 08
97 79 14 21
22 34 89 19
fein@gullsmed.no

Utgiver:

Norges Gullsmed-/Norges Urmakerforbund


Trykkeri:

RK Grafisk AS

Artikler fra mediet

TÅKE MOT TYVER
Bergensbedriften Arven har fått installert et helt nytt alarm- og tåkesystem som på sekunder forvandler butikklokalene til en helhvit tåkeheim.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
Gullsmedene i gamle Christiania
Gullsmeder i Oslo er kjent fra de tidligste tider. Vi nevner i fleng: Thorleiv Gullsmed, omtalt allerede i 1328, Harald Gullsmed som ble beskyldt for å ha forfalsket gull i 1438 og Tjostolv Gullsmed som skyldte kongen penger i 1499.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
KRAVET FRA BJØRKLUND - Enklere blir det ikke!
Bjørklund smykke- og klokkekjede krever at alle som blir ansatt i forretningene skal gå e-læringskurset til Norges Gullsmedforbund.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
Trives best på verkstedet
- Nå er det slutt med pliktsmilinga, nå smiler jeg bare sporadisk, humrer gullsmed Kolbjørn Sando da han forteller at han ikke lenger er ute i butikken, men holder seg på verkstedet. Vi tror han ikke helt på det - Sando har alltid en vennlig replikk og et lunt smil på lager.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
INDUSTRI, HÅNDVERK OG MORAL
Det er på tide å prøve å forstå hva håndverk er. Hva vil det si å være håndverker? Det ligger i navnet; å arbeide med hendene, verre er det ikke. Men for å bevisstgjøre oss selv er det viktig å bli klar over på hvilke områder håndverk skiller seg fra industri.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
KJEMPER FOR KIRKESØLVET
Gullsmedmester Erik Peersen fra Flekkefjord har i mange år engasjert seg sterkt for bevaring av tradisjonshåndverk og de mange kunstskattene i kirkene våre. Nylig fortalte han om sin hjertesak på Feda-huset i hjembyen.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
10 tips som virker mot ka taloghaier
Kataloghaier forsøker årlig å svindle norske bedrifter for over to milliarder. Her er ti tips som beskytter din virksomhet mot svindelforsøk, skriver sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i Virke.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
SIKTET FOR GROVT BEDRAGERI
Nylig ble lederne i 1801 Nummeropplysningen pågrepet og varetektsfengslet, siktet for grovt bedrageri. Tusenvis av norske bedrifter sier katalogselskapet har lurt dem inn i en avtale de aldri har ønsket.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
TILBAKE I HOVEDSTADEN
Smykkedesigner Anne Hasla dro i 2013 fra Oslo med mann og nyfødt baby til Valle i Setesdal. Planen var å la den lille vokse opp i i landlige omgivelser mens samboeren jobbet som lærer og Anne som sjefdesigner i famiiebedriften Hasla. Nå flytter de tilbake til Oslo igjen. - Vi følte at vi slo oss til ro litt for fort, sier Anne.
article_print Gull&Ur 09.12.2016
Tøffere arbeidsmarked for seniorene
1 av 3 arbeidstakere over 60 år sier de vil gå av med pensjon for å slippe de unge frem, og bare en fjerdedel sier det er sannsynlig at de vil stå i arbeid frem til fylte 72 år. Trenden med at arbeidstakerne ønsker å jobbe stadig lengre, har nå stagnert.
article_print Gull&Ur 09.12.2016

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt