Antall medier: 62
Antall artikler: 1046

Etikk og religion

Siste nytt

I USA står noen på sitt uansett, selv om de har gått lenge på skole. Det er forskjell på folk.
article_web Fri tanke
23.03.2017
En av dem scorer vesentlig høyere enn de andre, og det er kanskje ikke den du tror. Nesodden har den høyeste andelen HEF-medlemmer av alle norske kommuner. 3,74 prosent av nesoddingene er medlem i Human-Etisk Forbund.
article_web Fri tanke
22.03.2017
Han var monarkist på sin hals med forakt for de brede massenes dumskap, men samtidig en forkjemper for ytringsfrihet, religionsfrihet og toleranse. Voltaire var opplysningstidens stjerne.
article_web Fri tanke
21.03.2017
Redusert med tjue prosent på tjue år. I 1998 var 90 prosent av den islandske befolkningen medlemmer av statskirken. I dag ble det kjent at tallet for første gang har kommet under 70 prosent - 69,89 prosent for å være nøyaktig.
article_web Fri tanke
20.03.2017
De nordiske humanistorganisasjonene har gått sammen og oppfordrer i dag den danske regjeringen om å avskaffe den danske blasfemiparagrafen.
article_web Fri tanke
20.03.2017
21.000 enkeltvedtak fattes hvert år i norske kommuner. Human-Etisk Forbund vil ha en slutt på rotet. Loven sier at alle kommuner hvert år er nødt til å betale like mye til tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke pr.
article_web Fri tanke
17.03.2017
- Noe av poenget med [i]Faithonomics[/i], er å si at religion ikke er noe grunnleggende forskjellig fra andre markeder, forteller Torkel Brekke, som er professor i religionshistorie, men nå har begått en økonomibok om religion.
article_web Fri tanke
17.03.2017
- Snåsamannen bare er en mildere versjon av halleluja-kristendommens mirakelhelbredere, mener Levi Fragell. Bjørn Are Davidsen er ikke helt enig.
article_web Fri tanke
17.03.2017
Det er ikke fritt fram for arbeidsgivere å nekte ansatte å bruke religiøse hodeplagg, selv om noen synes å tro at det er det EU-domstolens avgjørelse betyr, ifølge likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
article_web Fri tanke
16.03.2017
Pilene fortsetter å krype nedover for Den norske kirke. Dåpsandelen er svekket med 20 prosentpoeng på ti år. Medlemsandelen hopper enda et hakk ned. Se bildet større Pilene peker nedover for kirken. Trykk på bildet for å se stor versjon.
article_web Fri tanke
15.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt