AddToAny

Vet du nok om kundene dine?

Vet du nok om kundene dine?
For god innovasjon og produktutvikling er det grunnleggende å kjenne forbrukeren. Hva slags brød vil forbrukeren ha? Og hvordan vil de ha det?
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) har siden 2013 gjennomført en årlig spørreundersøkelse om oppfatninger om brød og korn i et representativt utvalg i Norge i januarmåned. Nå har dommen for 2017 falt.



Færre kutter ut brødet

Etter lavkarbobølgen og «glutenfrykten» skulle en tro at nordmenn ikke lenger inkluderer brød i sitt sunne hverdagskosthold. Våre data viser imidlertid at 4 av 5 nordmenn opplever grovbrød som sunt. Kostholdstrendene har unektelig påvirket brødinntaket, men nå virker nedgangen til å snu. Det er færre som oppgir at de reduserer brødinntaket sitt, og rundt 70 prosent spiser brød som før eller mer. Kun 4 prosent ekskluderer brød helt fra kostholdet.



Smaken er viktigst

De som spiser brød gjør det på grunn av smaken, god tilgang og helse. Over de siste tre årene har faktorene smak og helse blitt mindre viktige for forbrukeren som øker brødinntaket sitt, mens tilgang er blitt mer viktig. God smak er derimot driveren for at forbrukeren skal fortsette å velge brød, med en økende p
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt