AddToAny

Ungdom kan spille en avgjørende rolle i fredsarbeid

Ungdom kan spille en avgjørende rolle i fredsarbeid
Den internasjonale dagen for ungdom, 12. august, markeres i dag over hele verden. Temaet for dagen er ungdom skaper fred, noe som er spesielt aktuelt i en tid da vi i økende grad er omgitt av voldelige konflikter.
Unge menneskers fremtidsutsikter og håp blir ofte sterkt berørt av sårbarhet og konflikt. De blir særlig påvirket av at utdanningssektoren bryter sammen, at det er mangel på arbeidsplasser, og de er også mest utsatte for sykdommer og seksuell vold. Samtidig er det de unge som blir rekruttert til væpnet motstand.

I Jemen, et av verdens minst utviklede land, hvor man nå har en svært vanskelig og langvarig væpnet konflikt, er 46 prosent av befolkningen under 16 år. Jemens ungdom har håp og drømmer som ikke kan oppfylles i en nasjon i krig. Og i et annet land med vedvarende konflikt, Afghanistan, er nesten to tredjedeler av befolkningen under 25 år.

De fle

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Bakteppet er dystert for verdens humanitære dag er dystert: Atomkrig truer. Et rekordhøyt antall mennesker har behov for nødhjelp og beskyttelse. Antallet mennesker i verden som sulter øker.
article_web Bistandsaktuelt 18.08.2017
100 millioner mennesker trenger nå humanitær hjelp, hovedsakelig på grunn av krig og konflikt. Med enorme utfordringer i en rekke land markeres World Humanitarian Day i år med et budskap som egentlig burde være opplagt.
article_web Bistandsaktuelt 18.08.2017
Kvinnelige bistandsarbeidere som sendes til katastrofeområder møter ofte barrierer som menn ikke opplever. Hva må bistandsorganisasjonene gjøre for å rette på dette? spør Care Internationals Kathleen O'Brien.
article_web Bistandsaktuelt 18.08.2017
Manchester United-stjerne vil bruke fotballen til å endre verden. Juan Mata har forpliktet seg å gi bort én prosent av lønna til veldedig arbeid. Nå vil han ha flere stjerner med på laget. Fotballspillere har ikke det beste ryktet.
article_web Bistandsaktuelt 18.08.2017
PÅ REISEFOT: Bortkommen bagasje er et mareritt for de fleste. Men ikke for Afrika-forsker Morten Bøås. Morten Bøås er seniorforsker på Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi).
article_web Bistandsaktuelt 18.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt