forskning.no
28.06.2017
Debattinnlegg: Melkeprodukter er et feilspor i jod-debatten Det er bra at fagsjef ved markedsføringsorganet melk.no Ole Berg er enig i at jodberiket salt bør utgjøre en viktig kilde til jod også i Norge,
i sitt svar på innlegget om at alt norsk matsalt bør tilsettes mer jod. Samtidig hevder Ole Berg at nesten alle inntar melkeprodukter, og sier ja til en konkret mengdeanbefaling på disse.
Les merEr det virkelig slik at nesten alle drikker kumelk, og hvorvidt kan man satse på melkeprodukter som forebygging av jodmangel i framtiden.
Overdrevet at nesten alle drikker melk
Nasjonalt råd for ernæring påpeker i sin jodrapport følgende: Store grupper utelater meieriprodukter og/eller sjømat, jfr Norkost-3-undersøkelsen, og det er lite trolig at informasjon om betydningen av å innta disse produktene for å dekke jodbehovet, vil endre på dette.
At nesten alle i Norge inntar tilstrekkelige mengder av melkeprodukter for å dekke jodbehovet er derfor overdrevet. Om det så hadde vært tilfelle så hjelper dette heller ikke de store gruppene som, hver av sine grunner, drikker lit