AddToAny

Prestér bedre med korn

Prestér bedre med korn
Er du smart, spiser du grove karbohydrater når du skal konsentrere deg og yte maksimalt på studier, jobb eller trening.
Hva du spiser er avgjørende for prestasjonen din. Riktig mat kan hjelpe deg å prestere godt både fysisk og mentalt. Det er imidlertid ofte i de periodene hvor det kreves mest av oss at vi har lett for å slurve med kostholdet og ty til søtsaker.

Karbohydrater er en av tre energigivende næringsstoffer som både kropp, hjerte og hjerne trenger hver eneste dag. Det er vår viktigste kilde til energi ettersom det er hovedenergikilde for hjernen og nervesystemet og den umiddelbare energikilden for alle kroppsceller. Karbohydrater kan grovt og enkelt deles inn enkle og raske sukkerarter; stivelse, og sammensatte og langsomme sukkerarter; kostfiber. Korn er en god kilde til karbohydrater. Raffinert korn som siktet mel er rik på stivelse, mens grove kornprodukter som sammalt mel er også rik på kostfiber.

I fordøyelsen blir alle karbohydrater brutt ned til glukose, også kalt blodsukker, som er den formen karbohydrater omsettes som energi i alle cellene våre. Men ulike typer karbohydrater påvirker kr
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt