AddToAny

norð

norð
Nord er et bakeri og kaffekonsept som vokser raskt i Oslo. På kort tid har de etablert elleve utsalg, en restaurant, samt bygget nytt bakeri og kaffebrenneri.
ða Nords nye bakeri åpnet i august 2016, var det fjerde gang Joakim Strand har bygget et nytt bakeri, siden han entret matbransjen i 2010.

- Hele dette prosjektet er en organisk greie. Vi skal nok vokse mer, men ikke så mye at vi går på kompromiss med produktkvaliteten, sier daglig leder, Joakim Strand.



Pizzabudet

Strand er Oslogutt og begynte karrieren i Peppes Pizza som 18-åring. For den driftige Strand, var veien kort fra pizzabud til andre arbeidsoppgaver og han ble raskt flyttet oppover i systemet til ansvarlig for nyetableringer av Peppes i Norge, så videre til jobben som daglig leder for en av de største Peppes-restaurantene i Norge.

- Tiden i Peppes var utrolig lærerik og spennende, men etter åtte år ville jeg prøve å skape noe selv. I 2010 åpnet jeg og to kompiser restauranten "Mat og mer" på Bjølsen som også hadde et utsalg med spennende norske matvarer. Vi reiste rundt og besøkte mange av disse småprodusentene vi solgte varer fra og fikk et godt kontaktnett over hele landet.

På "Mat og mer" solgte de også brød fra Åpent Bakeri i utsalget og la fort merke til mengdene som gikk.

- Vi solgte massevis av brød og tenkte at det var en god idé å bake disse brødene selv. Vi kom i kontakt med en flink baker og vi kastet oss rundt, forteller Strand.

En brukt ovn blir kjøpt og fraktet nordover fra Tyskland, og et nytt bakeri ser dagens lys i bakrommet på restauranten. I mellomtiden var også en ny café etablert i nærheten av restauranten. Målet med bakeriet var å kunne levere kvalitetsbrød til egen restaurant og utsalgsstedene.



Idealiste
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt