Baker og Konditor
05.05.2017
Nord er et bakeri og kaffekonsept som vokser raskt i Oslo. På kort tid har de etablert elleve utsalg, en restaurant, samt bygget nytt bakeri og kaffebrenneri.
ða Nords nye bakeri åpnet i august 2016, var det fjerde gang Joakim Strand har bygget et nytt bakeri, siden han entret matbransjen i 2010.
- Hele dette prosjektet er en organisk greie. Vi skal nok vokse mer, men ikke så mye at vi går på kompromiss med produktkvaliteten, sier daglig leder, Joakim Strand.
Pizzabudet
Strand er Oslogutt og begynte karrieren i Peppes Pizza som 18-åring. For den driftige Strand, var veien kort fra pizzabud til andre arbeidsoppgaver og han ble raskt flyttet oppover i systemet til ansvarlig for nyetableringer av Peppes i Norge, så videre til jobben som daglig leder for en av de største Peppes-restaurantene i Norge.
- Tiden i Peppes var utrolig lærerik og spennende, men etter åtte år ville jeg prøve å skape noe selv. I 2010 åpnet jeg og to kompiser restauranten "Mat og mer" på Bjølsen som også hadde et utsalg med spennende norske matvarer. Vi reiste rundt og besøkte mange av disse småprodusentene vi solgte varer fra og fikk et godt kontaktnett over hele landet.
På "Mat og mer" solgte de også brød fra Åpent Bakeri i utsalget og la fort merke til mengdene som gikk.
- Vi solgte massevis av brød og tenkte at det var en god idé å bake disse brødene selv. Vi kom i kontakt med en flink baker og vi kastet oss rundt, forteller Strand.
En brukt ovn blir kjøpt og fraktet nordover fra Tyskland, og et nytt bakeri ser dagens lys i bakrommet på restauranten. I mellomtiden var også en ny café etablert i nærheten av restauranten. Målet med bakeriet var å kunne levere kvalitetsbrød til egen restaurant og utsalgsstedene.
Idealiste
Gå til mediet- Hele dette prosjektet er en organisk greie. Vi skal nok vokse mer, men ikke så mye at vi går på kompromiss med produktkvaliteten, sier daglig leder, Joakim Strand.
Pizzabudet
Strand er Oslogutt og begynte karrieren i Peppes Pizza som 18-åring. For den driftige Strand, var veien kort fra pizzabud til andre arbeidsoppgaver og han ble raskt flyttet oppover i systemet til ansvarlig for nyetableringer av Peppes i Norge, så videre til jobben som daglig leder for en av de største Peppes-restaurantene i Norge.
- Tiden i Peppes var utrolig lærerik og spennende, men etter åtte år ville jeg prøve å skape noe selv. I 2010 åpnet jeg og to kompiser restauranten "Mat og mer" på Bjølsen som også hadde et utsalg med spennende norske matvarer. Vi reiste rundt og besøkte mange av disse småprodusentene vi solgte varer fra og fikk et godt kontaktnett over hele landet.
På "Mat og mer" solgte de også brød fra Åpent Bakeri i utsalget og la fort merke til mengdene som gikk.
- Vi solgte massevis av brød og tenkte at det var en god idé å bake disse brødene selv. Vi kom i kontakt med en flink baker og vi kastet oss rundt, forteller Strand.
En brukt ovn blir kjøpt og fraktet nordover fra Tyskland, og et nytt bakeri ser dagens lys i bakrommet på restauranten. I mellomtiden var også en ny café etablert i nærheten av restauranten. Målet med bakeriet var å kunne levere kvalitetsbrød til egen restaurant og utsalgsstedene.
Idealiste