AddToAny

Moxnes: - Staten burde kunne sikre rettferdig mediedekning

Moxnes: - Staten burde kunne sikre rettferdig mediedekning
Men avviser samtidig at Rødt vil inn å styre redaksjonsmøtene i norske medier. I partiets arbeidsprogram heter det at de vil sikre god dekning i riksdekkende radio og tv for alle landsomfattende partier som stiller lister til valg.
- Vi vil ikke overstyre innholdet i hva journalistene foretar seg, men sikre noenlunde rettferdig dekning for å la ulike syn komme fram. Men vi skal ikke inn og styre redaksjonsmøtene i NRK, sier Moxnes til NRK.

Han sammenligner det foreslåtte kravet til bred politisk dekning med kravet rikskringkasteren har til bruk av nynorsk og norskprodusert stoff.

- Det er hensyn som kan stilles som vilkår fra et demokrati, sier partilederen og understreker at de redaksjonelle vurderingene må gjøres av en fri og uavhengig presse.

Fredag åpner Moxnes Rødts valgkamp med åpning av valgboden og valgkampfest på Kulturhuset i Oslo.

Rødt har gått fram på meningsmålingene siden juni. Partiet får en oppslutning på 2,9 prosent ifølge Polls of polls som har regnet ut snittet av tre målinger utført mellom 1. og 7. august. Det er 1,3 prosentpoeng bedre enn i junimålingen. Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Rødt har sagt seg villig til å sikre flertall for et Arbeiderparti-budsjett, på visse betingelser, til tross for at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i slutten av juli slo fast at det er uaktuelt med et regjeringssamarbeid med Rødt og MDG, skriver VG.

Image-text:

Vil ha flere stemmer i mediene:

Bjørnar Moxnes i Rød vil sikre at alle landsdekkende partier som stiller til valg, skal få dekning i mediene, men vil ikke styre det redaksjonelle innholdet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Likestillings- og diskrimineringsombudet har fått over 60 henvendelser om hijab-bruk i NRK-programmet Faten tar valget.
article_web Kampanje 18.08.2017
Varner har så langt skygget unna både medie- og reklamebyråer. Nå snur de.
article_web Kampanje 18.08.2017
IUM øker markant i både omsetning og resultat. - Fin utvikling, men der vi bør ligge.
article_web Kampanje 18.08.2017
Apple skal ha en milliard dollar klar til å produsere eget tv-innhold i løpet av det neste året. Ifølge Wall Street Journal har Apple en milliard dollar klar til å produsere eget TV-innhold i løpet av det neste året.
article_web Kampanje 18.08.2017
Bilde av Therese Johaug sammen med Ingvild Flugstad Østberg slettet fra Skijentenes Instagram-konto. Norges Skiforbund har slettet et bilde av Therese Johaug sammen med Ingvild Flugstad Østberg på skijentenes offisielle Instagram-konto, skriver VG.
article_web Kampanje 18.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt