AddToAny

Mennesker har tuklet med regnskogen i minst 45 000 år

Mennesker har tuklet med regnskogen i minst 45 000 år
Det å brenne tropisk regnskog er ikke nytt. Regnskogen er for mange selve symbolet på naturen som blir truet av vårt moderne samfunn.
Men det at vi påvirker regnskogen er ikke noe nytt, ifølge en ny gjennomgang av alt vi vet om forhistoriens mennesker og de frodige, men farlige skogene.

Det finnes bevis for at menneskene som levde i Australia og Ny-Guinea for 45 000 år siden også brente regnskog, om enn i litt mindre grad enn vi gjør i dag. Målet deres var å skape områder hvor det kunne vokse flere spiselige planter.

Brenningen gjorde det også lettere å drive jakt, ifølge forskerne fra Max Planck Institute for the Science of Human History.

Drev med jordbruk og dyrehold

Vi har også drevet med jordbruk i regnskogen ganske mye lengre enn vi tidligere har trodd. Allerede rundt år 10 000 år før moderne tidsregning dyrket vi rotgrønnsaker og holdt griser i regns

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Sykehusrom med mye sollys forkorter innleggelsen for pasienter med depresjon med opptil 30 dager: - Interessant og overraskende at lyset har en så stor effekt, sier forskeren bak den nye studien.
article_web forskning.no 20.08.2017
Slu bakterie får dødssyke fluer til å lukte sexy. Gjett hvorfor. Som om ikke dødelige bakterier var ille nok fra før: De angriper uventet, gjør offeret elendig og etterlater seg til slutt en livløs kropp.
article_web forskning.no 20.08.2017
Kommentar: De fleste mennesker er i stand til å tro de teiteste ting - og samtidig fungere i samfunnet, men vi skal ikke la dusteriet stå uimotsagt, skriver Erik Tunstad.
article_web forskning.no 20.08.2017
En forsker i Oslo har en plan til politikerne. Skal vi stogge den globale oppvarmingen, holder det ikke å bare slippe ut mindre karbondioksid (CO 2), vi må også fange inn og ufarliggjøre en god del av det vi produserer.
article_web forskning.no 20.08.2017
Det er så mye i verden som er så lite at vi aldri får se det. Men sterke mikroskoper gir oss og forskerne en mulighet. Se de utrolige nærbildene av mikrolivet rundt oss.
article_web forskning.no 19.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt