Baker og Konditor
05.05.2017
Her er trendene som vil forme fremtidens lunsjvaner.
- Vi nordmenn elsker fortsatt matpakka, sier Annechen Bugge, som forsker på nordmenns matvaner ved Statens institutt for forbruksforskning, Sifo.
Over halvparten av befolkningen spiser fortsatt medbrakt matpakke til lunsj hver dag, og det tror Bugge vi kommer til å fortsette med i mange år.
- Måltidene står sterkt her i landet, og vi er ganske konservative, sier hun.
De siste årene har vi imidlertid endret litt på innholdet i matpakka, som nå inneholder mer grove brød og kornprodukter enn tidligere. Fremover tror Bugge at nordmenn også vil inkludere mer grønt i lunsjmaten sin.
- I fremtiden tror jeg vi kommer til å se mer grønnsaker og salat til lunsj, sier hun.
Fra trend til hverdag
Det er noe vi vil ha til felles med svenskene, ifølge Fazers lunsjr
Gå til medietOver halvparten av befolkningen spiser fortsatt medbrakt matpakke til lunsj hver dag, og det tror Bugge vi kommer til å fortsette med i mange år.
- Måltidene står sterkt her i landet, og vi er ganske konservative, sier hun.
De siste årene har vi imidlertid endret litt på innholdet i matpakka, som nå inneholder mer grove brød og kornprodukter enn tidligere. Fremover tror Bugge at nordmenn også vil inkludere mer grønt i lunsjmaten sin.
- I fremtiden tror jeg vi kommer til å se mer grønnsaker og salat til lunsj, sier hun.
Fra trend til hverdag
Det er noe vi vil ha til felles med svenskene, ifølge Fazers lunsjr