AddToAny

Kvalitet i utdanning like viktig som i forskning

Kvalitet i utdanning like viktig som i forskning
Meninger Studiekvalitet. Arbeiderpartiet er tydelige på at vi ønsker god kvalitet i høyere utdanning. Vi mener at innsatsen knyttet til det å fremme god utdanningskvalitet skal være like sterk som på forskning, skriver Marianne Aasen.
Det er bra at Norsk studentorganisasjonutfordrer partiene på dette i valgkampen. Vi mener utdanningskvaliteten trenger etløft.

Da Arbeiderpartiet skulle lage nytt partiprogram for neste periode, satte vi tidlig ned et utvalg bestående av både studenter, vitenskapelig ansatte og representanter fra arbeids- og næringslivet for å utvikle vår politikk videre. Resultatet er formulert i Aps nye strategi for høyere utdanning og forskning og nytt partiprogram, med mye offensiv politikk vi håper å styre på ettervalget.

Arbeiderpartiet mener at hovedutfordringen for universitetene og høyskolene er å heve kvaliteten på undervisningen. Det må settes inn et krafttak for å nå ambisjonene fra kvalitetsreformen om økt læringsutbytte og bedre tilpasning til arbeidslivet for å nå målet om lavere frafall. Organiseringen av studiene, oppfølgingen av studentene og kompetansen til dem som underviser bør forbedres mange steder. Økt studentinvolvering i forskningsaktivitetene ved institusjonen, tilpassede vurderingsformer og godt organiserte og gjennomtenkte studieprogrammer er også avgjørende.

I tillegg er studentøkonomi viktig for å gi tid til å studere og for å sikre lik rett til utdanning. Ap går til valg på å bygge 3000 studentboliger i året og fullføre opptrappingen av 11 månedersstudiestøtte.

Vi vil sikre et godt psykisk og fysisk helsetilbud for alle studenter. I tillegg mener vi at alle studenter skal ha tilgang til et studentombud, men dessverre stemte Høyre og FrP-regjeringen ned dette forslaget da Stortinget behandletkvalitetsmeldingen.

Arbeiderpartiet vil også gjennomføre en ny levekårsundersøk

Les mer

Flere saker fra Khrono

Studiestart. På foreningsdagen til Høgskolen i Oslo og Akershus var det de mest spilleglade som ble kåret til årets forening.
article_web Khrono 20.08.2017
Meninger Politiattest. Med årets studiestart har fleire tusen nye studentar levert inn politiattest. Universitet og høgskular har viktig arbeid føre seg, skriv Anne-Grethe Naustdal.
article_web Khrono 20.08.2017
Meninger Kvalitet. Hvordan skape akademisk dannelse og studentaktiv forskning? Hvilken rolle skal formidling, studieverksted og biblioteket ha? I november setter Høgskolen i Østfold disse spørsmål og flere til på dagsorden.
article_web Khrono 20.08.2017
Innbrudd. Viking-entusiaster fra hele verden er på utkikk etter UiBs stjålne vikingskatter. Universitet i Bergen (UiB) har opprettet Facebooksiden Tyveriet på Historisk museum, i håp om at følgerne deres finner gjenstandene.
article_web Khrono 20.08.2017
Studiestart. Tre av de tusen nye studentene NMBU -rektor Mari Sundli Tveit håndhilste på fredag forlot andre institusjoner til fordel for NMBU. Dere er den siste generasjonen som kan løse klimautfordringene verden står overfor, åpnet rektor.
article_web Khrono 18.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt